Inloggen

10 x gratis evenementen in augustus

Links: sneekweekgids.nlRechts: rijnsburgscorso.nl
Geniet van gratis evenementen en festivals in augustus. Van theater tot historisch evenement en van live muziek van bekende artiesten tot bloemencorso.

Door heel Nederland kun je zo toch nog een goedkoop dagje uit beleven. Bekijk hieronder 10 x gratis evenementen en festivals in augustus 2023.

1. Sneekweek

Sneekweek
Sneekweek is het grootste zeilevenement op binnenwater van Europa. In Sneek wordt er feest gevierd met allerlei activiteiten. De Sneekweek begint met de vlootschouw en vuurwerk, verder zijn er de hele week vele muzikale optredens.
4 t/m 10 augustus 2023 | Sneek (Friesland)

2. Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg
Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. Een keur aan voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties.
11 t/m 13 augustus 2023 | Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk (Zuid-Holland)

3. Beeldschoon Rolde

Circa 25 levende standbeelden zijn te bewonderen in het Centrum van Rolde. Tijdens het evenement Beeldschoon Rolde is er ook straattheater uit Drenthe, een Braderie en een kinderspelmiddag.
13 augustus 2023 | Rolde (Drenthe)

4. Zomerparkfeest

Zomerparkfeest
Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 100.000 bezoeken over vier dagen en een programma van zo'n 110 acts is het bovendien een van de grootste gratis Nederlandse festivals in zijn soort.
17 t/m 20 augustus 2023 | Venlo (limburg)

5. Augst Cultuurfestival

Het Augst Cultuurfestival is een uniek cultureel evenement dat in 2023 voor de 75e keer georganiseerd wordt. Met als hoogtepunt op zondag de Augst Cultuurparade die gratis toegankelijk is.
Zondag 20 augustus 2023 | Berg aan de Maas (Limburg)

6. Mechteld ten Hamweekeinde

Het Mechteld ten Hamweekeinde is een jaarlijks cultureel historisch evenement dat herinnert aan het leven en de verbranding van de laatste vrouw die verdacht werd van hekserij: Mechteld ten Ham. Twee dagen lang zijn er allerlei activiteiten. De toegang is gratis.
19 en 20 augustus 2023 | 's-Heerenberg (Gelderland)

7. Weekend van de Romantische Muziek

Weekend van de Romantische Muziek
Geniet van klassieke muziek in het Park bij de Euromast. Traditiegetrouw biedt het klassieke muziekfestival op de Dag van de Romantische Muziek, op zondag, een volledig gratis en gevarieerd programma aan.
Zondag 20 augustus 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. De Boeskool is Lös

6 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest De Boeskool is Lös. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Een braderie, culinaire hoogstandjes, diverse sportactiviteiten, een kinderrommelmarkt, straatartiesten, live muziek en nog veel meer.
22 t/m 27 augustus 2023 | Oldenzaal (Overijssel)

9. Jazz Festival Delft

Traditiegetrouw wordt in het vierde weekend van augustus in de binnenstad van Delft het gratis toegankelijke Jazz Festival Delft gehouden. In dat weekend staan de straten, pleinen en cafés in Delft in het teken van jazz.
24 t/m 27 augustus 2023 | Delft (Zuid-Holland)

10. Groningens Ontzet

Groningens Ontzet
Jaarlijks is het groot feest tijdens Groningens Ontzet met veel activiteiten in de binnenstad e.o. Waaronder een re-enactment, Hollandse muziekfeest, Historische optocht, kinderactiviteiten en een groots vuurwerkspektakel.
26 t/m 28 augustus 2023 | Groningen (Groningen)

11. Nog veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals te bezoeken, betaald of gratis. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren met verrassende uitjes.

Spot de Cheetawelpjes in Beekse Bergen
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste fairs en markten in april 2024
De leukste Klimparken in Nederland
Toon de nieuwste thema's »