Inloggen

Geniet van klassieke muziek bij deze festivals en evenementen

Links: © Ronnie Zemering - Aurora FestivalRechts: © Jordi Huisman - VriendenLoterij ZomerConcerten
Geniet van klassieke muziek bij deze muziekfestivals en evenementen. Concerten op bijzondere locaties van topmusici. Met grachtenpanden als decor, midden in de natuur of vanuit een bootje op het water.

Bekijk hieronder waar je van concerten met klassieke muziek kunt genieten deze zomer.

1. Aurora Festival

Aurora Festival
Het Aurora Festival is een jaarlijkse concertserie in de zomer in de drie noordelijke provincies van Nederland. Het festival bestaat uit ca 60 concerten, een internationale Summer Academy voor jonge getalenteerde musici, lezingen en excursies.
19 t/m 29 juli 2023 | Groningen en Drenthe

2. VriendenLoterij ZomerConcerten

Vier de zomer met muziek! En zoek verkoeling in Het Concertgebouw terwijl je hart juist wordt verwarmd. Met prachtige concerten, van pop tot klassiek en van jazz tot filmmuziek.
1 juli t/m 31 augustus 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

3. Wonderfeel

Wonderfeel
Drie dagen lang klassieke muziek beleven, midden in zomer, midden in de natuur. Meer dan tachtig optredens, van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten. Uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse.
21 t/m 23 juli 2023 | 's-Graveland (Noord-Holland)

4. Weekend van de Romantische Muziek

Weekend van de Romantische Muziek
Het Weekend van de Romantische Muziek vind plaats in Het Park bij de Euromast. Traditiegetrouw biedt het klassieke muziekfestival op de Dag van de Romantische Muziek, op zondag, een volledig gratis en gevarieerd programma aan.
19 en 20 augustus 2023 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Chopin Festival

Romantisch Chopin Festival op Kasteel Oud Poelgeest. Het is voor de vierde maal dat de Chopin Stichting Nederland een dergelijk bijzonder en laagdrempelig driedaags festival organiseert. ‘Chopin in Nohant’ is het thema van deze vierde editie.
28 t/m 30 juli 2023 | Oegstgeest (Zuid-Holland)

6. Muziek op de Binnendieze

Een romantische vaartocht op het stadsriviertje de Binnendieze en een bijzonder concert onder de stad van Jeronimus Bosch. Muziek op de Binnendieze bestaat uit 6 zomeravondconcerten. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden bestaande uit klassieke en wereldmuziek.
Diverse zaterdagen juli t/m september 2023 | Den Bosch (Noord-Brabant)

7. Grachtenfestival

Grachtenfestival
De nieuwste generatie jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal tijdens het Grachtenfestival. Tien dagen lang concerten met de stad Amsterdam als prachtig decor.
11 t/m 20 augustus 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Weten wat er nog meer speelt?

Weten welke concerten er nog meer zijn? Bekijk de concertagenda op Uitzinnig.nl. Hier vind je muziek in alle genres. Daarnaast biedt Uitzinnig.nl nog veel meer leuke evenementen en festivals, voorstellingen, tentoonstellingen en meer.

10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De leukste fairs en markten in april 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Toon de nieuwste thema's »