Inloggen

Reuzenpanda Fan Xing vertrekt naar China

De laatste weken van het reuzenpandajong Fan Xing in Ouwehands Dierenpark zijn aangebroken.

Op 27 september 2023 vertrekt zij naar China zoals afgesproken in het ‘Agreement on Collaborative Conservation and Research of Giant Pandas’ tussen China Wildlife Conservation Association en Ouwehands Dierenpark.

Geschiedenis schrijven

Geschiedenis schrijven
Met de geboorte van dit eerste reuzenpandajong in Nederland werd op 1 mei 2020 geschiedenis geschreven. Volgens de overeenkomst tussen China en Nederland moeten in het buitenland geboren reuzenpanda’s voor hun vierde levensjaar verhuizen naar het land van oorsprong, China.

In China leeft de reuzenpanda in het wild. Hij leeft alleen, solitair, soms met een jong dat na ongeveer twee jaar zijn eigen weg gaat. Fan Xing is inmiddels drie jaar. Ouwehands Dierenpark wil graag zo dicht mogelijk bij de natuur blijven en werkt daarom al maanden samen met de Chinese partners toe naar het vertrek van Fan Xing naar China.

Op missie in China

Voor het vertrek vindt volgens protocol een medische keuring plaats. Daarmee heeft het jong eind 2022 nog verrast. De panda bleek namelijk een vrouwtje te zijn en geen mannetje zoals tijdens de snelle geslachtsbepaling in 2020 werd vastgesteld. Voor de missie van Fan Xing, het zorgen voor nageslacht en het in stand houden van deze bijzondere diersoort, verandert er natuurlijk niets. Fan Xing gaat daar een rol in spelen, zij het als pandavrouw en niet als man.

Wil je het reuzenpandajong jong nog zien? Reserveer dan snel nog jouw tickets via Ouwehands Dierenpark.

Foto: Fan Xing met moeder Wu Wen in Ouwehands Dierenpark


Zomervakantie uitjes Zeeland - 10 x activiteiten en uitstapjes
Openluchtzwembaden - De leukste buitenzwembaden met kinderen in Nederland
Theaterfestivals in Nederland deze zomer
De mooiste corso's in Nederland 2024
Toon de nieuwste thema's »