Inloggen

Beleef een heerlijk najaar met deze uitjes

Links: landwinkeloldiek.nlRechts: Appelplukdagen in Tolkamer
Oogstfeesten, appelplukdagen en pompoendagen zijn kleurrijke en smaakvolle herfstactiviteiten die leuk zijn voor het hele gezin.

Geniet van vers geplukte groenten en fruit en proef van huisgemaakte lekkernijen. De appelplukdagen en pompoendagen zijn een favoriet gezinsuitje met leuke kinderactiviteiten. Bekijk hieronder de gezellige najaar uitjes in september.

1. Appelplukdag Landwinkel Ol Diek

Appelplukdag Landwinkel Ol Diek
Zelf appels plukken met het hele gezin? Eind september zijn hangen de appelbomen vol met heerlijke, sappige vruchten om te oogsten in de boomgaard bij Landwinkel Ol Diek. De plukdagen zijn op diverse zaterdagen.
23, 30 september en 7 oktober 2023 | Nieuwolda (Groningen)

2. Appelplukdagen in Tolkamer

Een gezellig dagje (fr)uit voor jong en oud bij de Appelplukdag in Tolkamer voor jong en oud! Hier kun je zelf je appels plukken, rondrit met een pluktrein door de boomgaard en nog veel meer leuke kinderactiviteiten.
16 en 17 september 2023 | Tolkamer (Gelderland)

3. Oogstfeest Meppen

Oogstfeest Meppen
In de nostalgische straatjes van het dorpje Meppen (gemeente Coevorden) vind je de kraampjes met oogst. Behalve verkoop zijn er ook demo’s, workshops en voorstellingen.
16 en 17 september 2023 | Meppen (Drenthe)

4. Fruitigste Hardfruitdagen

Fruitigste Hardfruitdagen
Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land.
16, 17, 23, 24, 30 september en 1 oktober 2023 | Bij diverse fruittelers door het land

5. Stoofperenfeest

Een bijzondere locatie in Drenthe: de 7 kilometer lange slingerende weg met aan beide kanten stoofperenbomen geflankeerd door prachtige Saksische boerderijen. Pluk je eigen stoofperen en geniet van leuke activiteiten bij diverse boerenerven.
7 oktober 2023 | Ruinerwold (Drenthe)

6. Oogst en Pompoenfair de Kolibrie

Een sfeervolle, landelijke fair met veel verschillende mooie, leuke kramen. Heerlijk eten, landelijke, ambachtelijke en stoere producten, alpaca's, brocante, home & garden, kleding en modeshows!
23 en 24 september 2023 | Warmenhuizen (Noord-Holland)

7. Pompoendagen

Pompoendagen
Show van ruim 200 verschillende soorten pompoenen en kalebassen bij De Beijer pompoenen in Vessem. Er zijn verschillende kraampjes en kun je pompoenen uithollen en beschilderen.
23 en 24 september 2023 | Vessem (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Fruitplukdag Boomkwekerij Jos Frijns

Kom fruit plukken op de fruitplukdag bij Boomkwekerij Jos Frijns en ZN BV in Margraten. Wandel naar de boomgaard en maak kennis met 200 appel- en perenrassen. Ook mag je zelf fruit plukken en is er een streekmarktje.
23 september 2023 | Margraten (Limburg)

9. Open wijndagen

Op de wijndagen bij Winery and Herbs word je uitgebreid geïnformeerd over de teelt van de druiven en de verdere verwerking tot de verschillende soorten wijnen.
17 september 2023 | Schijndel (Noord-Brabant)

10. Nog veel meer leuke dingen om te doen

Nog veel meer leuke dingen om te doen
Uiteraard is dit slechts een selectie van de leuke evenementen die in Nederland georganiseerd worden. Weten welke er nog meer zijn? Bekijk de uitagenda en uitjes op Uitzinnig.nl voor het hele overzicht.

Psssst! Wist je dat wij genomineerd zijn voor Website van het Jaar in de rubriek Vrije tijd? Kun je onze uittips waarderen? Stem dan op ons.

De leukste uitjes voor treinliefhebbers
10 x Festivals in april 2024
Tulpen uitjes 2024 - De Leukste tips voor een dagje uit
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Toon de nieuwste thema's »