Inloggen

10 x gratis eropuit in oktober

Links: weekendvandewetenschap.nlRechts: karstenhoeve.nl
Geniet van gratis evenementen en uitjes in oktober. Van live muziek tot wetenschap en van activiteiten in het donker tot groots kunstevenement.

Door heel Nederland kun je zo toch nog een goedkoop dagje uit beleven. Bekijk hieronder de 10 x gratis eropuit tips in oktober 2023.

1. Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap
Met het Weekend van de Wetenschap vindt het grootste technologie- en wetenschapsfestival van Nederland plaats. Honderden bedrijven, organisaties, universiteiten en musea openen hun deuren voor kinderen van 8 tot 14 jaar én hun ouders en grootouders. Bijna alle activiteiten zijn gratis.
7 en 8 oktober 2023 | Door heel Nederland

2. Stoofperenfeest

Een 7 kilometer lange slingerende weg in Ruinerwold met aan beide kanten stoofperenbomen en prachtige Saksische boerderijen vormt ieder jaar het decor voor de traditionele perenpluk. Tijdens het gezellige Stoofperenfeest op diverse boerenerven zijn allerhande kraampjes en foodtrucks te vinden en er is een speciaal kindererf met allerlei kinderactiviteiten.
7 oktober 2023 | Ruinerwold (Drenthe)

3. Enkhuizer Klipperrace

Enkhuizer Klipperrace
De Enkhuizer Klipperrace is een historisch en uniek zeilevenement in Enkhuizen. Op zaterdag wordt de befaamde Drie Steden Race gevaren. Op zondag wordt een trapeziumbaan gevaren.
14 en 15 oktober 2023 | Enkhuizen (Noord-Holland)

4. JekerJazz Maastricht

JekerJazz Maastricht
Het JekerJazz Maastricht 2023 is met 75+ concerten een groot stads festival in de binnenstad (centrum) van het mooie oude en gezellige Maastricht, alle concerten zijn met gratis entree.
13,14 en 15 oktober 2023 | Maastricht (Limburg)

5. Furieade Maassluis

De Furieade is het maritieme stadsfeest van Maassluis. Met bezichtiging van schepen, braderie, avondbraderie, creamarkt, veel optredens, wandeltocht Furieademars, vaartochten, kermis, toertochten, kindercircus, shantykorenfestival, vuurwerk en meer.
6 t/m 8 oktober 2023 | Maassluis (Zuid-Holland)

6. Laren Jazz

In zes verschillende horeca locaties treden rondom de Brink in hartje Laren jonge jazz talenten op van het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool. Muziek variërend van jazz, naar blues, naar funk, soul en weer terug naar jazz. De zaterdagavond is gratis toegankelijk.
7 en 8 oktober 2023 | Laren (Noord-Holland)

7. Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht
Geniet van de duisternis tijdens De Nacht van de Nacht. In heel Nederland gaat het licht uit en worden er honderden activiteiten in het donker georganiseerd. De meeste activiteiten zijn gratis.
Zaterdag 28 oktober 2023 | Door heel Nederland

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Open Muziekestafette Heino

De Open Muziekestafette Heino is een muzikaal evenement. Er zijn 40 optredens van diverse koren, ensembles en orkesten uit de wijde omtrek van Heino. De toegang is gratis.
6 en 7 oktober 2023 | Heino (Overijssel)

9. Dag van het Ploegpaard & Orveltermarkt

In het mooie monumentale dorpje Orvelte gaan tal van grote trekpaarden op authentiek wijze het land ploegen in wedstrijdverband. Op de Brink is weer een gezellige Orveltermarkt met leuke kramen en toffe standhouders.
Zondag 22 oktober 2023 | Orvelte (Drenthe)

10. Kunst10daagse Bergen a-zee

Kunst10daagse Bergen a-zee
De Kunst10daagse is een evenement waarbij ruim 250 kunstenaars exposeren op bijna 160 locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland.
20 t/m 29 oktober 2023 | Bergen aan Zee (Noord-Holland)

11. Veel meer evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste Klimparken in Nederland
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september 2024
Toon de nieuwste thema's »