Inloggen

Filmfestivals met een bijzonder thema

Links: liff.nlRechts: suikerzoetfilmfestival.nl
Er staan weer mooie filmfestivals op het programma deze wintermaanden. Met films, documentaires en Q&A's rond een bijzonder thema.

Van filmfestival met een wereldwijde bekendheid tot meer intieme festivals. De onderwerpen variëren van stille films tot Franse films, films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema en documentaires die je aan het denken zetten. Bekijk hieronder waar je een bijzondere film kunt kijken bij één van de film festivals.

1. Leiden International Film Festival

Leiden International Film Festival
Het Leiden International Film Festival is een jaarlijks terugkerend filmfestival. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste festivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema.
26 okt t/m 5 november 2023 | Leiden (Zuid-Holland)

2. Suikerzoet Filmfestival

Het grootste gratis indoor filmfestival in Nederland, in de historische binnenstad van Schiedam. Het vijfdaagse festival is minder zoet dan met verwacht bij de naam Suikerzoet. Vrijwel alle genres komen aan bod, van animatie tot historisch drama, comedy, documentaire, muziek- en kinderfilms.
8 t/m 12 november 2023 | Schiedam (Zuid-Holland)

3. IDFA

IDFA
Twaalf dagen lang documentaires kijken uit alle werelddelen, over de meest uiteenlopende onderwerpen tijdens de 36ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).
8 t/m 19 november 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

4. Tapis Rouge Frans Filmfestival

Tapis Rouge Frans Filmfestival
De nieuwste, interessantste, meest relevante Franse films bij elkaar, zijn te zien in de FilmHallen! Maatschappelijk relevante films, komedies en romantische films. Alle films zijn ondertiteld in het Nederlands, maar het is lekker om je Frans maar weer eens op te halen.
9 t/m 14 november 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

5. Eastern Neighbours Film Festival

Ontdek de filmjuwelen uit Oost- en Zuidoost-Europa bij het Eastern Neighbours Film Festival 2023. Het betreft films die niet in Nederland te zien zijn, of slechts in zeer beperkte mate.
22 t/m 26 november 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

6. Royal Christmas Cinema

De prachtige Waalse Kerk op het Noordeinde wordt omgetoverd tot een knusse kerstbioscoop. Nadat je eerst een bezoek hebt gebracht aan de Royal Christmas Fair, kun je onder het genot van een glühwein of warme chocolademelk genieten van de leukste kerstfilms in de Royal Christmas Cinema.
Diverse data 7 t/m 22 december 2023 | Den Haag (Zuid-Holland)

7. Nederlands Silent Film Festival

Nederlands Silent Film Festival
Maak een unieke reis door de wereld van stille film, een kunstvorm waarbij films zelf geen geluid hebben en in plaats daarvan voorzien zijn van live muziekbegeleiding. Het NSFF programmeert stille film klassiekers en iconen.
11 t/m 14 januari 2024 | Eindhoven (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Meer festivals en evenementen

Weten welke festivals er nog meer plaats vinden komende tijd? Bekijk de uitagenda met festivals. Van muziekfestival tot theaterfestival en van kinderfestival tot lichtfestival. Daarnaast zijn er nog talloze andere evenementen die een bezoek waard zijn. Uitzinnig.nl staat boordevol tips voor een dagje uit of avondje uit.

Zomervakantie uitjes Drenthe - 10 x activiteiten en uitstapjes
De leukste kunstmarkten in juli augustus en september
De mooiste corso's in Nederland 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »