Inloggen

Thema Amsterdam Light Festival is invloed technologie en AI

Links: © Atlas van Jon Voss (UK)
Amsterdam Light Festival verkent in 2023 de invloed van technologie en AI op het individu en de samenleving.

Van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 vindt het jaarlijkse, internationaal toonaangevende Amsterdam Light Festival plaats. Met lichtkunst op prachtige, fotogenieke plekken in het centrum en langs de grachten in Amsterdam wil de non-profitorganisatie bewoners en bezoekers verbinden én verrijken. Thema van de twaalfde editie is LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

Nationale en internationale kunstenaars

Nationale en internationale kunstenaars
Voor de aankomende editie heeft het festival kunstenaars gevraagd na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie op het alledaagse leven: hoe we communiceren, contact leggen en creëren. Wat is de impact van technologie en AI op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen?

De verschillende perspectieven worden belicht op de route van 24 lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars, van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers.

Vaar- en wandelbelevingen

De lichtkunst is voor iedereen vrij toegankelijk te bewonderen. Wil je meer te weten komen over de route, kunstwerken en kunstenaars? Koop dan een ticket voor een van de vaar- of wandelbelevingen. Met een audiotour op de rondvaartboot en diverse communicatiemiddelen daagt het festival jou uit om na te denken over de rol van technologie in je eigen leven en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Reserveer nu jouw plek met korting op een Lovers rondvaartboot.

Vaarbeleving met een groep

Wil je het Amsterdam Light Festival met een groep vanaf het water beleven? Dat kan! Rederij de Nederlanden biedt speciale groepsrondvaarten waarbij je met jouw gezelschap culinair kunt genieten van alle mooie licht kunstwerken. Er zijn arrangementen vanaf 15 personen.

Praktische informatie

Praktische informatie
De lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival staan dit jaar aan van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024:
Zondag t/m dinsdag van 17.00 tot 22.00 uur
Woensdag t/m zaterdag van 17.00 tot 23.00 uur
Het eerder uitdoen van het licht op rustigere dagen is een van de duurzame maatregelen van het festival.

Nieuw dit jaar is de festival app met veel informatie, onder meer over het festival, het thema, de kunstwerken en kunstenaars. Ook nieuw is de festival hub, die geopend is van 14 december t/m 7 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Op deze gezellige ontmoetingsplek in de Hoftuin met horecavoorzieningen staan twee extra interactieve wandelkunstwerken.

Goed om te weten: 31 december staan de lichten op de gehele route uit. Er zijn dan geen rondvaarten en de festival hub is gesloten.

Foto's

Foto 1: Atlas van Jon Voss (UK)
Foto 2: Janet Echelman
Foto 3: Butterfly Effect - Masamichi Shimada

Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Wat te doen dit weekend?
Deze gratis evenementen kun je in juni bezoeken
Toon de nieuwste thema's »