Inloggen

Joost Klein komt naar Pinkpop 2024

Joost Klein geeft een optreden op Pinkpop 2024. Op zaterdag 22 juni staat de veelbesproken Friese muzikant op het Pinkpop podium, waar hij de muzikale start van de festivaldag vormgeeft met een speciale show.

Met zijn ongeëvenaarde energieke optredens en knallers van tracks mag Joost deze editie niet ontbreken aan de programmering. Ondanks dat de line-up voor Pinkpop 2024 in februari al compleet werd gemaakt, is daarom binnen de programmering speciaal een extra plek gecreëerd om Joost uit te kunnen nodigen op de Landgraafse festivalweide! Met dit extra optreden is Joost de 68e act die de komende editie op Pinkpop te zien is.

In de hitlijsten

In de hitlijsten
Met hits als 'Friesenjung', 'Ome Robert' en zijn record verbrekende track 'Europapa', dat voor het songfestival werd geschreven, is JOOST niet meer weg te denken uit de Nederlandse en internationale muziekindustrie.

Met 'Friesenjung' gooide de uit Leeuwarden afkomstige muzikant hoge ogen buiten de landsgrenzen; in Duitsland stond het nummer wekenlang bovenaan in de hitlijsten. Ook 'Europapa' is in Europa omarmt; in meerdere landen is het nummer in de hitlijsten beland. Op 13 mei werd er zelfs een nieuw record gevestigd met meeste streams voor een uit Nederland afkomstig nummer op één dag ooit.

Toevoeging line-up

Eerder mocht Pinkpop Joost ook al verwelkomen op de festivalweide in Landgraaf, dat in 2022 vakkundig in vuur en vlam werd gezet. Met zijn combinatie van pop, happy hardcore en punk zorgt deze energieke Fries voor een knallende start van de Pinkpop zaterdag. De organisatie van Pinkpop is dan ook heel blij dat ze Joost nu, enkele weken voor Pinkpop, aan de reeds afgeronde programma mogen toevoegen voor een grandioos optreden!

Joost voegt zich bij de Pinkpop 2024 programmering, waarvoor eerder headliners Ed Sheeran, Calvin Harris en Måneskin zijn aangekondigd en optredens van o.a. Keane, Nothing But Thieves, Sam Smith, Avril Lavigne, Anouk, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Royal Blood, Louis Tomlinson, Yungblud, Pendulum (live) en nog veel meer. De complete line-up is terug te vinden op de website.

Programma Pinkpop 2024

Programma Pinkpop 2024
De line-up van Pinkpop 2024.

Vrijdag 21 juni:
Måneskin, Keane, Avril Lavigne, Royal Blood, Yungblud, Acda en de Munnik, Babymetal, Cian Ducrot, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Palaye Royale, Polyphia, S10, Skindred, Tinlicker, AViVA, Dagny, Fleddy Melculy, KAWALA, Mell VF, Nieve Ella, Pommelien Thijs, Jiri11

Zaterdag 22 juni:
Calvin Harris, Nothing But Thieves, Anouk, Louis Tomlinson, Pendulum (live), Against The Current, The Analogues, Corey Taylor, De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, Froukje, John Coffey, Joost, Lauren Spencer Smith, Matt Maltese, Oliver Heldens, Chinchilla, Dead Pony, James Marriott, Lottery Winners, Ploegendienst, Tors, The Vices, Gideon Luciana

Zondag 23 juni:
Ed Sheeran, Sam Smith, Hozier, Limp Bizkit, Greta van Fleet, Calum Scott, Davina Michelle, DOOL, Ilse DeLange, The Interrupters, James Arthur, Jane's Addiction, Loreen, MEUTE, Sea Girls, Beth McCarthy ClockClock, Gunmoll, Henry Moodie, The K's, Ruby Waters, YĪN YĪN

Op www.pinkpop.nl staan op de programma-pagina korte bio’s van alle artiesten.

Tickets:

De reguliere ticketverkoop voor Pinkpop 2024 is reeds gestart. Het enige officiële verkoopkanaal is Ticketmaster. Weekendtickets (3 dagen incl. camping): €290 (incl. €10 servicekosten) en dagtickets: €145 (incl. €10 servicekosten).

Na het succes van de afgelopen edities zijn er ook dit jaar Wilhelmina Sky Deck arrangementen en Glampink accommodaties beschikbaar. Nieuw dit jaar zijn de Groepsplekken en Vaste Gast-tickets op de campings en de Tuinterras tickets. Kijk voor alle ticketsoorten en prijzen op de website. Voor het eerst wordt er gebruik gemaakt van mobiele tickets. Met mobiele tickets kunnen tickethouders hun digitale ticket terugvinden in hun Ticketmaster-account.

Over Pinkpop

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. In 2019 vierde Pinkpop daar haar 50e verjaardag.

De 53e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024.

Foto's:
Foto 1: Joost Klein | Pinkpop 2024

Foto 2 | Bart Heemskerk | Pinkpop 2023

Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Rondvaarten in Nederland - Ontdek een stad of regio vanaf het water
Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
Evenementen en Festivals in juni uitgelicht
Toon de nieuwste thema's »