Inloggen

Vier de Langste Dag in Nederland met deze uitjes

Links: festivalsunsation.nlRechts: bezoekerscentrumleudal.nl
In Nederland wordt de langste dag van het jaar, de zomerzonnewende, gevierd met leuke evenementen die de lange zomerdag en de kortste nacht inluiden.

Trek de natuur in en geniet van het landschap bij het licht van de ondergaande zon met poëzie, muziek en meer. Geniet van een picknick met vrienden en familie bij een kasteel of hoor over sages en rituelen bij een vollemaan wandeling. Of bezoek een midzomermarkt.

Er worden midzomerfeesten gehouden, compleet met muziek en leuke activiteiten, op het thema van de langste dag. Bekijk hieronder onze uitjes rondom de zonnewende en vier het begin van de zomer!

1. Festival Sunsation

Festival Sunsation
Sunsation wordt al meer dan 40 jaar tijdens de zomerzonnewende gehouden in en rondom landschapskunstwerk 'Observatorium' van Robert Morris, bij Lelystad. Boordevol kunst, muziek en natuur, maar bovenal poëzie .... Gratis toegankelijk.
Vrijdag 21 juni 2024 | Lelystad (Flevoland)

2. Vollemaanwandeling

Vollemaanwandeling
Ervaar het Leudal in de schemering en onder een volle maan tijdens een natuurwandeling met gidsen. De junimaan is de maan van de kortste nacht, van St. Janskruid en is de 'zoetste' volle maan van het jaar.. Hoe zit dit precies? Wat waren de sages, gebruiken en rituelen door de eeuwen heen?
Zaterdag 22 juni 2024 | Limburg (Leudal)

3. Keltisch Midzomer Feest

Wist je dat Midzomer voor de Kelten een heel speciaal moment was? Beleef een betoverende avond vol Keltische verrassingen. Kom genieten van een knetterend vreugdevuur, swingende dansen en leerzame activiteiten over de oude Kelten en hun tradities.
Zaterdag 22 juni 2024 | Oudelande (Zeeland)

4. Midzomer picknick op Muiderslot

Midzomer picknick op Muiderslot
Op 21 juni vieren we het begin van de zomer! De poorten van het Muiderslot staan open voor de Midzomeravondpicknick voor de hele buurt! Neem vrienden of familie en een goed gevulde picknickmand mee en kom genieten van een zomeravond vol gezelligheid en muziek in de pruimenboomgaard.
21 juni 2024 | Muiden (Noord-Holland)

5. Midzomer Markten

Ook worden er een aantal Midzomer markten of activiteiten georganiseerd. In Kloosterburen is er de gezellige SintJan Midzomermarkt met een keur aan bijzondere kramen, muziek, activiteiten, eten & drinken. Wil je liever struinen voor tweedehands spullen? Dan moet je in Haarlem zijn voor de Midzomermarkt Haarlem Meerwijk. Op de rommelmarkt staan ongeveer 100 marktkramen alleen bemand door bewoners.

Tijdens de Langste Dag Hattem zijn er leuke activiteiten in het centrum. Met in de ochtend spectaculaire aanbiedingen voor vroege vogels, kinderactiviteiten en muziek.

6. Zunnewendefestival

Het festival waar streekcultuur en streektalen elkaar ontmoeten tijdens de zunnewende. Geniet van de magische sfeer en prachtige muziek, kunst, ontroerende verhalen, indringende poëzie en theater in diverse varianten van de streektaal uit de regio en daarbuiten.
Vrijdag 28 juni 2024 | Hellendoorn (Overijssel)

7. Veel meer uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen en festivals om te bezoeken. Ben je liefhebber van markten en fairs? Bekijk dan de marktagenda. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol tips voor een dagje uit of avond uit. Laat je inspireren.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

Geniet van een prachtig concert in de buitenlucht
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
Gratis eropuit in juli 2024 met deze uitjes en evenementen
Bezoek gratis deze 10 evenementen in augustus
Toon de nieuwste thema's »