Inloggen

Dino uitjes in Nederland - de leukste tips

Links: zooparc.nlRechts: Dino Experience Park
Ben jij gek van dino's en wil je alles over dinosaurussen weten en beleven? Bekijk dan deze Dino uitjes. Ga naar bijzondere exposities over deze prehistorische wezens. Of bezoek een Dinopark of een Dinosaurusmuseum.

Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen, zoals de T. Rex of de vliegende Pterodactylus, word een echte archeoloog of help mee een skelet of botten op te graven.

Beleef de magische wereld van dino's. Bekijk hieronder de Dino uitjes.

1. Dino Weken bij ZooParc Overloon

Dino Weken bij ZooParc Overloon
Kom op avontuur tijdens de Dino weken in ZooParc Overloon! Als een echte ontdekkingsreiziger verken je in ZooParc Overloon normaal gesproken de gebieden waar cheeta’s, tijgers, apen en nog veel meer bijzondere diersoorten leven. Maar jouw ontdekkingsreis wordt de komende tijd nog avontuurlijker tijdens de Dino weken!
28 september t/m 19 november 2023 | Overloon (Noord-Brabant)

2. Dino Experience Park

Bezoek het Dino Experience Park in Gouda! Het themapark bestaat uit een Dino Park met allerlei activiteiten en Jurassic Golf, waar je kunt minigolfen tussen de dino's.
Doorlopend | Gouda (Zuid-Holland)

3. Dinopark Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx
Kom oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.
Doorlopend | Wedde (Groningen)

4. Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle
In Dinoland Zwolle wacht een dag vól ontdekkingen. Ga miljoenen jaren mee terug in de tijd en leer van alles over 100 dinosaurussen uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk. Er valt van alles te doen en te beleven voor kinderen van 2 tot 14 jaar en ouders of grootouders!
Doorlopend | Zwolle (Overijssel)

5. Oertijdmuseum Boxtel

Kinderen zullen zich niet snel vervelen in Oertijdmuseum Boxtel, ook wel het Dinosaurusmuseum genoemd. Want je ziet er echt heel veel dino's! Lopend onder de grootste potvis van Nederland zie je de hele oergeschiedenis van Nederland aan je voorbijtrekken.
Doorlopend | Boxtel (Noord-Brabant)

6. Naturalis

Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center is een echt familiemuseum waar je kunt zien, doen en beleven! Er is een aparte museumzaal over de Dinotijd en natuurlijk is T. rex Trix weer te bewonderen. Samen met haar tijdgenoten en andere oerreptielen.
Foto: Koen Mol
Doorlopend | Leiden (Zuid-Holland)

7. Dinopark bij DierenPark Amersfoort

Wist jij dat Dierenpark Amersfoort ook een heus Dinopark heeft? Er zijn maar liefst meer dan 70 dino's die je tegen kunt komen! In het dinopark loop je tussen levensgrote dinosaurussen, zoals de brullende Brachiosaurus en de vliegende Pterodactylus, en kom je er alles over te weten.
Doorlopend | Amersfoort (Utrecht)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Nog veel meer leuke uitjes

Uitzinnig.nl staat vol met leuke uitjes en evenementen. Zoek je nog leuke activiteiten voor kinderen? Bekijk ook eens de kinder uitagenda.

Oldtimer evenementen - voor liehebbers van klassiekers
Deze Kunstmarkten en Kunstroutes zijn er in juni
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Toon de nieuwste thema's »