Menu
Tips

Dino uitjes in Nederland - de leukste tips

Links: dino.naturadocet.nlRechts: Dino Experience Park
Ben jij gek van dino's en wil je alles over dinosaurussen weten en beleven? Bekijk dan deze 7 Dino uitjes. Ga naar bijzondere exposities over deze prehistorische wezens. Of bezoek een Dinopark of een Dinosaurusmuseum.

Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen, zoals de T. Rex of de vliegende Pterodactylus, word een echte archeoloog of help mee een skelet of botten op te graven.

Beleef de magische wereld van dino's. Bekijk hieronder 9 uittips.

1. Dinosaurus

Dinosaurus
Denekamp (Overijssel) - Deze zomer ontdek je bij Museum Natura Docet alles over echte Europese dinosauriërs. Het hele museum en landschapstuin staan in het teken van deze bijzondere wezens, groot en klein. Een feest voor het hele gezin en voor de kenners!

2. Dino Experience Park

Gouda (Zuid-Holland) - Bezoek het Dino Experience Park in Gouda! Het themapark bestaat uit een Dino Park met allerlei activiteiten en Jurassic Golf, waar je kunt minigolfen tussen de dino's.

3. Dinopark Landgoed Tenaxx

Dinopark Landgoed Tenaxx
Wedde (Groningen) - Kom oog in oog te staan met de Triceratops, de Velociraptor en de Tyrannosaurus Rex in Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde! In de bossen, met de grootste collectie treurbomen ter wereld, kom je meer dan 30 levensgrote dinosaurussen tegen.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle
Zwolle (Overijssel) - In Dinoland Zwolle wacht een dag vól ontdekkingen. Ga miljoenen jaren mee terug in de tijd en leer van alles over 100 dinosaurussen uit het Trias, Jura en Krijt tijdperk. Er valt van alles te doen en te beleven voor kinderen van 2 tot 14 jaar en ouders of grootouders!

5. Oertijdmuseum Boxtel

Boxtel (Noord-Brabant) - Kinderen zullen zich niet snel vervelen in Oertijdmuseum Boxtel, ook wel het Dinosaurusmuseum genoemd. Want je ziet er echt heel veel dino's! Lopend onder de grootste potvis van Nederland zie je de hele oergeschiedenis van Nederland aan je voorbijtrekken.

6. Dinopark bij DierenPark Amersfoort

Amersfoort (Utrecht) - Wist jij dat Dierenpark Amersfoort ook een heus Dinopark heeft? Er zijn maar liefst meer dan 70 dino's die je tegen kunt komen!

In het dinopark loop je tussen levensgrote dinosaurussen, zoals de brullende Brachiosaurus en de vliegende Pterodactylus, en kom je er alles over te weten.

7. Naturalis

Naturalis
Leiden (Zuid-Holland) - Het nieuwe Naturalis Biodiversity Center is een echt familiemuseum waar je kunt zien, doen en beleven! Er is een aparte museumzaal over de Dinotijd en natuurlijk is T. rex Trix weer te bewonderen. Samen met haar tijdgenoten en andere oerreptielen.
Foto: Koen Mol

Wat te doen dit weekend?
De leukste Klimparken in Nederland
15 x Verrassende festivals in september - Coronaproof
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Verrassend er op uit .. »