Inloggen

Zomervakantie 2022 - De 15 leukste uitjes en activiteiten met Kinderen

Links: © Iris BergmanRechts: © Wilco van der Laan - Landgoed Fraeylemaborg
Het is weer zomervakantie! De 15 leukste Uitjes met Kinderen hebben wij voor je verzameld. Dus vervelen deze zomer? Hoeft niet...

Er is van alles te doen en te beleven voor kinderen in Nederland. Van lekker actieve uitjes waarbij kinderen hun energie kwijt kunnen, tot aan activiteiten waarbij kinderen zelf aan de slag gaan en er ook nog iets van leren. We gaan een heerlijke zomer tegemoet!

Bekijk hieronder de tips voor een dagje uit met kinderen.

1. Theaterfestival De Parade - KinderParade

Theaterfestival De Parade - KinderParade
Theaterfestival de Parade reist deze zomer door Nederland. ’s Middags is er een uitgebreid programma voor kinderen van alle leeftijden: de KinderParade. Met een hoop voorstellingen, workshops en activiteiten. Zo kun je knutselen bij Boks-je-Kunst, zweven in de Zweef of lekker je eigen poffertjes bakken en lolly’s maken.
De Parade Utrecht: 22 juli t/m 7 augustus 2022
De Parade Amsterdam: 12 t/m 28 augustus 2022

2. Blote Voeten Pad bij de Fraeylemaborg

Blote Voeten Pad bij de Fraeylemaborg
Trek je schoenen en sokken maar uit en beleef het Blote Voeten Pad in het Slochterbos! Onderweg op de bewegwijzerde route op Landgoed Fraeylemaborg zijn talloze verrassende activiteiten.
1 juli t/m 31 augustus 2022 | Slochteren (Groningen)

3. Hoe leefden de Romeinen?

Deze zomer kun je de échte Romeinse sfeer beleven in Museumpark Orientalis. Kinderen kunnen met een doe-tasje in de aanslag een reis maken door het Romeinse rijk. Volbreng jij alle opdrachten? Dan kan je je aan het einde van jouw reis een echte Romein noemen!
26 juli t/m 11 september 2022 | Heilig Landstichting (Gelderland)

4. Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen

Beleef knallende avonturen en spetterende uitdagingen
Je moet bij Outdoorpark SEC Survivals zijn voor knallende avonturen en spetterende uitdagingen. In de zomervakantie is er een vakantieprogramma vol superleuke activiteiten. Zo kun je boogschieten, survivallen, vuurtje stoken, klimmen over junglebruggen, kanovaren, kruipen door tunnels, eten zoeken in de natuur, vlotvaren en nog veel meer!
16 juli t/m zondag 28 augustus 2022 | Almere (Flevoland)

5. Ga deze zomer op jungle-expeditie in eigen land

Flamingo’s spotten, geheime junglepaden ontdekken en vlinders bewonderen: voor een dagje in de tropen hoef je de grens helemaal niet over. In de Orchideeën Hoeve verschuilt zich een imposante junglewereld waar jij samen met jouw familie de leukste avonturen beleeft.
9 juli t/m 28 augustus 2022 | Luttelgeest (Flevoland)

6. De Sprookjestuinen van Drenthe

Sprookjes komen tot leven tijdens het betoverende evenement De Sprookjestuinen van Drenthe. Met leuke sprookjesvoorstellingen voor kinderen en ouders of grootouders, sprookjesachtige tuinen, een betoverende letterpuzzel en een vrolijk kabouterdorpje.
16 en 17 juli 2022 | Havelte en Uffelte (Drenthe)

7. World of Dinos

World of Dinos
Deze zomervakantie is de grootste Dino Expo van Europa weer te bewonderen, en wel op 2 locaties. Bij World of Dinos kom je oog in oog te staan met levensgrote en bewegende dinosaurussen, zoals de brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor.
Utrecht: 2 juli t/m 7 augustus 2022
Eindhoven: 16 juli t/m 28 augustus 2022

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Slottuintheater

Het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist biedt gratis theatervoorstellingen voor kinderen in de maanden juli en augustus, op zondagmiddagen en alle woensdagmiddagen in de zomervakantie.
19 juni t/m 1 september 2022 | Zeist (Utrecht)

9. Summer Feelings in Toverland

Laat je onderdompelen in magisch entertainment, geniet van sfeervolle muziek en beleef je favoriete attracties extra vaak. In het zonovergoten park waan je je echt even op vakantie. En extra lang geopend. Beleef Summer Feelings in Toverland!
16 juli t/m 4 september 2022 | Sevenum (Limburg)

10. Kinderkaasmarkt Alkmaar

Kinderkaasmarkt Alkmaar
Achter de schermen van de Kaasmarkt in Alkmaar is het reuze interessant. Onder begeleiding van een gids en nog een stel andere kinderen ga je mee om alles te weten te komen over de Kaasmarkt en het Waaggebouw.
Elke vrijdag van 15 juli t/m 19 augustus 2022 | Alkmaar (Noord-Holland)

11. Park Hilaria

Waaghalzerij en plezier in het leukste tijdelijke pretpark van Nederland: Park Hilaria. Tien dagen lang genieten van zomers topvermaak voor alle leeftijden!
5 t/m met 14 augustus 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

12. Maisdoolhof & Blote Voetenpad

Maisdoolhof & Blote Voetenpad
Bij Maisdoolhof Blokzijl verveel jij je geen seconde. Bij het reguliere ticket zitten de volgende activiteiten: Maisdoolhof, Het Blote Voetenpad, Speelterrein met springkussen & waterspeelplaats, Boogschieten, Wandklimmen, Schildpadden spotten en Roofvogel demonstraties.
9 juli t/m 4 september 2022 | Blokzijl (Overijssel)

13. Boerderijbeleving Kaasboerderij De Gelder

Heb jij altijd al willen weten waar melk vandaan komt? Ben jij gek op kaas? En ben je ook benieuwd wat er nog meer van melk wordt gemaakt? Kom erachter op de boerderijbeleving van Kaasboerderij De Gelder!
16 juli t/m 26 augustus 2022 | Tijnje (Friesland)

14. Beleef de geschiedenis

Beleef de geschiedenis
In het preHistorisch Dorp beleef je zelf het verleden. Van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Stook een vuurtje als een Viking of ga kanovaren als een jager. De zomeractiviteiten zijn gevarieerd en iedere dag anders. Ook zijn er speciale Themadagen: Beauty & Fashion en Ambachten van vroeger
4 juli t/m 4 september 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

15. Prinsen & prinsessencursus op Kasteel Rosendael

Prinsen & prinsessencursus op Kasteel Rosendael
Heeft jouw kind altijd al eens willen weten hoe het is om een prins of prinses te zijn? Dan is dit haar of zijn kans! Op Kasteel Rosendael wordt een echte Prinsen & prinsessencursus gegeven.
27 juli en 31 augustus 2022 | Rozendaal (Gelderland)

16. Uit met Kinderen

Wil je nog meer inspiratie voor een uitje met kinderen? Dan hebben wij nog veel meer voor je. Bekijk de pagina Uit met Kinderen. Je kunt dan ook alle kinderuitjes per provincie bekijken. In de Kinderuitagenda vind je alle evenementen, theatervoorstellingen, tentoonstellingen die leuk zijn om met kinderen te bezoeken.

De leukste fairs en markten in april 2023
Paasfestivals 2023 - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen
10 x Festivals in maart 2023
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april - mei 2023