Tips voor Thuis - Coronaproof uitjes

Vervelen tijdens deze periode van corona-maatregelen is met deze uitjes voor thuis niet nodig! Er zijn allemaal leuke initiatieven ontstaan om het thuis zo leuk mogelijk te maken.

Wij hebben de leukste thuistips voor je op een rijtje gezet. Niet alleen leuk om te doen voor kinderen, maar ook voor volwassenen of met het hele gezin. En allemaal 100% coronaproof!

Speel een Pubquiz!

Speel een Pubquiz!
Veel bezocht op onze site zijn de Livestream Quizes van Upbeatles. De quizmasters hebben in deze coronatijd mensen al vele malen leuke avonden bezorgd met quizes in verschillende thema's. Zoals de Live quiz Upbeatles Op Je Scherm Quiz, maar ook de Sportquiz, Eurovision Quiz en de Star Wars Quiz.
Foto: Upbeatles | © Bart van der Putten

Iedere zondagavond is er de 'Met Het Bord Op Schoot Quiz'. Een leuk alternatief voor Studio Sport nu er geen sportwedstrijden gespeeld worden! Tijdens deze online pubquiz stellen bekende oud sporters, zoals Erben Wennemars, Raymond van Barneveld, Fatima Moreira de Melo, Robin Haase, Kiki Bertens en vele anderen, de vragen. Ook deze quiz is gratis, je kunt een donatie aan de Voedselbank doen via de website.

En dan is er nog de Grote Rijksmuseum Pubquiz. Dit kant- en klare pakket biedt jou en je vrienden een avond plezier en zorgt er ook nog eens voor dat je allerlei (on)zinnige feitjes leert over de Nederlandse kunst en geschiedenis. Alle benodigdheden kun je via de website downloaden en printen.

Los raadsels op in Online Escape Games

Met als thema '75 jaar Vrijheid' is de Online Escape Room 'De Verloren Herinnering' door 18 eigenaren van escape rooms ontwikkeld. Zij hebben de handen ineen geslagen in het begin van de coronatijd om dit spel te ontwikkelen. Het spel neemt je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog waarbij je alles over een geallieerde Canadese piloot en zijn geliefde gaat ontrafelen.

Het spel biedt ca. 3 tot 10 uur speelplezier. Je kunt het in je eentje spelen of met het hele gezin en het wordt gratis aangeboden. Je kunt wel een donatie doen via de website om de escape rooms te steunen. Een uitdagend en gevarieerd spel voor deze dagen in isolatie.
Foto: De Verloren Herinnering - Creators United

Een betaalde variant is de Escape Room @ Home game. Hierbij krijg je een uur de tijd om allerlei opdrachten te doen en raadsels op te lossen via de app om de uitgang te vinden van bijvoorbeeld een boerderij, hotel, kasteel of groot landhuis.

Dit spel is er voor de leeftijdsgroepen 3 - 6 jaar, 6 - 10 jaar, 8 -12 jaar, 12+ jaar en 16+ jaar met bijpassende thema’s. Je kunt de Escape Room in je eentje spelen maar ook in teams tot 5 personen.

Een interactief spel dat je via Whatsapp speelt is de Escape Game 'Het Hoogeboom Mysterie'. Helemaal aangepast aan deze tijd, waarbij het gaat over een middelbare school die overgaat op thuisonderwijs. En precies op dat moment is de ICT-manager van de school plotseling verdwenen. Lukt het jou om dit mysterie binnen het uur op te lossen?

Deze game is te spelen met minimaal 2 en maximaal 8 spelers en je hoeft niet op dezelfde locatie te zijn. Via je appgroep ontvangen jullie opdrachten van de directeur van een school. Daarom dien je voor dit spel een tijd te reserveren.

Leuke activiteiten voor kinderen

Speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd hebben we leuke thuisuitjes verzameld. Je kunt ze hier bekijken.Verrassend er op uit .. »