Thuistips voor kinderen

Dagje uit met Pinksteren
Coronaproof uitjes
Deze attractieparken gaan open
Voor kinderen zijn er in deze coronatijd tal van leuke initiatieven ontstaan. Activiteiten die je veilig thuis kunt doen en ook nog eens super leuk zijn! Hieronder een aantal tips. Deze zullen steeds aangevuld worden. En heb je zelf nog leuke tips, laats het ons weten!

#  Taartrovers Thuis

Een leuke ontdekkingsreis in huis voor peuters en kleuters. Online zijn bijzondere, korte films te zien met daaraan verbonden speelse, creatieve en onderzoekende activiteiten voor thuis.

Iedere dinsdag en donderdag wordt een nieuwe film met activiteiten aan het programma van Taartrovers Thuis toegevoegd.
Foto: Taartrovers Thuis, Almicheal Fraay

#  Kijk- en doe-opdrachten voor in de tuin

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben allerlei opdrachten verzameld voor kinderen die ze in de eigen omgeving kunnen doen. Van beestjes zoeken tot koekjes bakken met madeliefjes. De Kijk- en doe-opdrachten voor in de tuin zijn leuk om te doen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De opdrachten zijn gratis te downloaden via de website.
Foto: Pixabay

#  Escape Room at Home game

Een leuke bezigheid om met het hele gezin te doen is een Escaperoom voor thuis. Met de Escape Room @ Home game beleef je een uur lang spannende avonturen, waarbij je allerlei puzzels moet oplossen en opdrachten moet doen!

Het spel wordt via een app gespeeld. En je kunt deze game via de website bestellen voor de leeftijdsgroepen 3 - 6 jaar, 6 - 10 jaar, 8 -12 jaar, en ouder.
Foto: Escape Room @ Home, SOS Events

#  Met Naturalis ontdek je de natuur thuis

Ontmoet de experts van Naturalis via livestream. De komende weken kun je op donderdagen om 12.00 uur aan de experts van Naturalis al jouw vragen stellen (via YouTube). Op 7 mei vertelt Eulàlia Gassó Miracle het bijzondere verhaal over Eisners apollovlinders. Esmée Winkel neemt je op 14 mei mee in de wereld van wetenschappelijk tekenen.

Ook heeft Naturalis leuke activiteiten voor thuis op de website staan. Zo kun je een eigen museum maken, op ontdekkingsreis gaan in jouw buurt met de bingokaart, jouw superdier knutselen en meer te weten komen over T. rex.
Foto: Naturalis, Koen Mol

«

Verrassend er op uit .. »