Menu
Tips

De 10 leukste attracties van Noord-Holland

Links: theetuinoverleek.nlRechts: Amsterdam Exchange Experience
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Noord-Holland al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. Theetuin en Fluisterbotenverhuur Overleek

Theetuin en Fluisterbotenverhuur Overleek
Fluistervaren in Waterland per fluisterboot, kano, fluistersloep of groepsboot (25 pers.) met gids. Een leuke manier om het unieke gebied Waterland en de monumentale dorpjes te ontdekken. Je krijgt een gedetailleerde routekaart met informatie over uitstap- en picknickplaatsen mee.

Vertrekpunt is Theetuin Overleek, een sfeervolle locatie in Waterland met karakteristieke uitstraling. De theetuin ..
41 stemmen Meer info

2. De Zaanse Schans

De Zaanse Schans
Bij De Zaanse Schans is altijd wat te beleven. Het is één van de toeristische toplocaties van Nederland. Musea, winkels, molens, restaurants, oude ambachten en rondvaarten: je vindt het hier allemaal.
39 stemmen Meer info

3. Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Met de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik maak je de spannendste tijdreis per stoomtram en stoomboot tussen de historische Westfriese steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Het hele jaar door organiseert Museumstoomtram Hoorn-Medemblik speciale ritten en evenementen.
35 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Amsterdam Exchange Experience

Amsterdam Exchange Experience
Kom meer te weten over de fascinerende wereld van de beurs. Van de effectenhandel en de AEX-Index tot reageren op het laatste nieuws en beleggen. De Experience ligt in hét financiële hart van Nederland.

Bij Amsterdam Exchange Experience maak je een interactieve en spannende reis door de geschiedenis. Kom erachter hoe aandelen werkten bij de zeevarende VOC en hoe dat in de loop der ..
32 stemmen Meer info

5. Fort aan de Drecht

Het Fort aan de Drecht bij Uithoorn is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze stelling is van oorsprong een 135 km lange verdedingslinie van forten, dijken en sluizen rond Amsterdam. Dit fort staat samen met de hele Stelling van Amsterdam op de Unesco Werelderfgoedlijst.
29 stemmen Meer info

6. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

In de Beeld en Geluid Experience in Hilversum kun je zelf in de huid van een presentator kruipen, het journaal presenteren of optreden op het Toppop! Bekijk en beluister beeld- en geluidsfragmenten van toen en nu. Televisie, radio en muziek. Daar gaat het om in deze spectaculaire publieksattractie.
26 stemmen Meer info

7. Fort Kijkduin

Fort Kijkduin
Fort Kijkduin is een van de forten van Den Helder en diende in vroeger tijden als verdedigingswerk. Het fort is geheel gerestaureerd en geeft op boeiende wijze een blik in de geschiedenis, met een grote verdedigingsmuur, de rolbrug, de reduit waar de soldaten verbleven, het kruitmagazijn, de gevangenis, de bunkerroute en de gewelven, waar het museum zich bevindt.

Het museum vertelt ..
22 stemmen Meer info

8. Circuit Park Zandvoort

Circuit Park Zandvoort biedt het gehele jaar hoogstaande race evenementen en ook veel activiteiten voor particulieren. Met topevenementen als de Masters of Formula 3 en DTM staat het circuit ook internationaal bijzonder goed aangeschreven.
19 stemmen Meer info

9. FloriWorld

Op het terrein van de Aalsmeerse bloemenveiling bevindt zich FloriWorld: een nieuwe interactieve attractie over bloemen en planten. Een belevingsroute door een magische bloemen- en planten wereld met 14 verschillende interactieve ruimtes en shows.
16 stemmen Meer info

10. Beemster Arboretum

Voor de echte tuinliefhebbers is het een aanrader eens te gaan kijken in het Beemster Arboretum. Je ziet hier allerlei bomen en struiken en komt erachter hoe zij groeien en bloeien.
13 stemmen Meer info

11. Watertaxi Hoorn

De Watertaxi te Hoorn brengt je snel en gemakkelijk op je bestemming. Bezoek het culturele Oostereiland in Hoorn zonder parkeerproblemen. Breng een bezoekje aan het museum van de 20e eeuw of ga naar een voorstelling in Cinema Oostereiland.
2 stemmen Meer info

12. Kabouterpad Schoorlse Duinen

Kabouterpad Schoorlse Duinen
Doe je puntmuts op, kleur je wangen rood en loop het kabouterpad. Kinderen tussen de 3 en 7 jaar oud kunnen hier op avontuur. Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen start het kabouterpad. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route van 2 kilometer.
1 stem Meer info

13. Forteiland Pampus

Bij Forteiland Pampus kun je mee met een veerboot of eigen boot naar een eiland voor de kust van Amsterdam. Eerst kun je heerlijk ontspannen op het water en daarna wordt je ontvangen door de fortwachter.

Stichting Forteiland Pampus bestaat dit jaar 25 jaar. Reden voor een bijzonder seizoen met een breed scala aan activiteiten en evenementen. Zie de website voor het programma.
1 stem Meer info

14. Poldertuin Anna Paulowna

De Poldertuin is een park met voorjaarsbloeiers (tulpen, narcissen, hyacinten, bijzondere bol- en knolgewassen). Het wordt ook wel Keukenhof maar dan in het klein genoemd. Op z'n mooist van half maart tot half mei.

De bloembollen zijn beschikbaar gesteld door bloembollenkwekers uit de regio. Een groep vrijwilligers zorgt ervoor, met behulp van gemeente Hollands Kroon, dat er ieder jaar een ..
1 stem Meer info

15. Sterrenwacht Vesta

Sterrenwacht Vesta leert je veel over het heelal en alles wat daarbij hoort. Hoe ontstaan sterren? Kun je tijdreizen? Hoe ontstaat weer? Hoe ontstaan bergen? Antwoorden op deze en nog veel meer andere vragen kun je ontdekken in Vesta!
1 stem Meer info

Alle attracties in Noord-Holland
De 10 leukste muziekpodia van Noord-Holland
Toerist in eigen land - Ontdek Volendam, Edam en Marken
De 10 leukste actieve uitjes van Noord-Holland
Ga lekker eropuit met deze wandeltochten
Verrassend er op uit .. »