Inloggen

De 10 leukste muziekpodia van Noord-Holland

Links: AFAS LiveRechts: © Hans Roggen - Concertgebouw
Hoe vaak ga jij naar concert of optreden? Ken je deze muziekpodia in Noord-Holland al? Ook de minder bekende muziekpodia in dit overzicht hebben een verrassend aanbod voor een leuk avondje uit!

1. De Groene Zwaan

De Groene Zwaan
In een voormalige Lutherse kerk uit 1780 in het historische centrum van De Rijp is cultureel centrum De Groene Zwaan gevestigd. Sinds 1960 beheert Stichting de Groene Zwaan het pand en organiseert culturele activiteiten van allerlei aard, die in de reguliere horeca geen plek krijgen: Concerten, films, lezingen, workshops, tentoonstellingen, etc.
41 stemmen Meer info

2. AFAS Live

In AFAS Live beleef je een onvergetelijke avond uit. Haar credo 'Live will never be the same!' maakt AFAS Live meer dan waar. Jaarlijks komen 600.000 bezoekers naar dit podium. Geniet hier van entertainment en live muziek.

Op het podium van AFAS Live treden bekende muzikanten en artiesten op van over de hele wereld.

AFAS Live ligt tegenover de Johan Cruijff ArenA bij station ..
38 stemmen Meer info

3. Podium De Vorstin

Podium De Vorstin
Podium de Vorstin beschikt over een concertzaal / theaterzaal voor concerten, dance events en theatervoorstellingen. Het pand, ontworpen door de Architecten Cie (onder meer architect van de Heineken Music Hall in Amsterdam), is tot in detail zeer hoogwaardig afgewerkt.
35 stemmen Meer info

4. Podium Victorie

Podium Victorie is het centrum voor liefhebbers van live en dance muziek in de regio Alkmaar. Podium Victorie heeft twee prachtige zalen en een groot dakterras in hartje Alkmaar. In de zomermaanden worden een aantal concerten en dance events op het dakterras gehouden.
32 stemmen Meer info

5. Akhnaton

Akhnaton
Akhnaton is een centrum van nieuwe muziekstijlen. Zo vonden reggae, punk, hiphop en salsa hun weg naar het Amsterdamse publiek via Akhnaton. 

Akhnaton is mede bekend geworden door haar vernieuwende drang en de wens om te breken met oude gewoonten. Nog steeds vinden er opzienbarende en spraakmakende activiteiten plaats.

Daarbij is de vestiging aan de Kolk ..
29 stemmen Meer info

6. Kathedraal Sint Bavo

De Kathedraal Sint Bavo is een plek waar cultuur en geschiedenis samenkomen. In 1893 begon Bisschop Bottemanne met de planning voor de bouw. Pas jaren later werd de bouw van een nieuwe kathedraal aan de Leidsevaart in Haarlem gerealiseerd.
26 stemmen Meer info

7. Bitterzoet

Bitterzoet
Bitterzoet is een bar èn podium met iedere dag een andere programmering. Hier kunnen startende dj's, bands en muzikanten met vernieuwende concepten experimenteren of de kans krijgen om voor een groter publiek te spelen.

Met elke dag een andere programmering, kun je het de ene dag prima naar je zin hebben… Maar is het op een andere dag niet jouw soort muziek. Dus: check ..
22 stemmen Meer info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Pop en Cultuurpodium P3

Poppodium met 2 vaste zalen voor popconcerten en dance events. Een groot aantal genres komt hier aan bod, zoals 70's en 80's classics, funk, blues, metal, rock, urban, nederlands pop en hardcore.
19 stemmen Meer info

9. Patronaat

Patronaat is een Haarlems poppodium met een historie van bijna 30 jaar. In al die tijd is dit muziekpodium zich blijven richten op het stirmuleren van eigentijdse muziek. 

Patronaat heeft een grote zaal (950 plaatsen), een kleine zaal (250 plaatsen) en een café waar concerten en feesten plaatsvinden. Het poppodium weet tal van topbands te trekken, zoals Krezip, De ..
16 stemmen Meer info

10. Jongerencentrum BukBuk

Jongerencentrum BukBuk
Jongerencentrum BukBuk is vooral bekend als poppodium. Begonnen als café worden hier nu regelmatig concerten gegeven. Zowel lokaal talent als bekende artiesten en bands betreden hier het podium, zoals Jan Akkerman, Hans Dulfer, Betty Serveert en Gruppo Sportivo.
13 stemmen Meer info

11. Het Concertgebouw

Het concertgebouw in Amsterdam is traditioneel een van de belangrijkste podia van Nederland voor symfonische muziek. Het wordt ook gezien als een van de beste zalen ter wereld door de superieure akoestiek.
2 stemmen Meer info

12. Paradiso

Voor een fantastische avond uit ben je bij Paradiso op het goede adres! Het is een vrijplaats voor creatief talent. Jongeren, publiek en artiesten uit Amsterdam, Nederland en de rest van de wereld komen af op deze muzikale locatie.
1 stem Meer info

13. Pop- en Cultuurhuis PX

PX is het pop-en cultuurhuis van Edam-Volendam. Het is een prima geoutilleerd podium voor zowel professioneel cabaret, theater en muziek, als voor amateurbeoefenaars.
1 stem Meer info

14. Q-Factory

Q-Factory
Q-Factory biedt muzikanten, acteurs en dansers alle mogelijkheden om te repeteren, op te treden of opnames te maken. Daarnaast is er een café het Q-Factory Hotel, Tenslotte is er een programmering in onze kelder en in onze kleine- en grote zaal.
1 stem Meer info

15. Bimhuis

Bimhuis
Het Bimhuis is het podium voor jazz en improvisatie muziek. Het aanbod is breed met aandacht voor vooral actuele ontwikkelingen. Maar ook oudere stromingen komen regelmatig aan bod.

Het Bimhuis bevat ook het Bimhuiscafé en restaurant.
Het Bimhuiscafé is open tijdens concerten, workshops en sessions vanaf 19.00 uur.
Het ..
1 stem Meer info

Alle muziekpodia in Noord-Holland
De 10 leukste attracties van Noord-Holland
De 10 leukste actieve uitjes van Noord-Holland
Toerist in eigen land - Ontdek Volendam, Edam en Marken
Vernieuwd Nijntje museum opent op 21 juni 2023