Inloggen

De 10 leukste attracties van Limburg

Links: Dino adventure bij MergelrijkRechts: Miljoenenlijn - Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Limburg al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. MergelRijk

MergelRijk
Wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt je mee op een avontuurlijke reis langs miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Maak je eigen mergelsouvenir. Ook voor kids is er veel te doen.

Eén van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht, bekijk de ..
226 stemmen Meer info

2. Miljoenenlijn

In Zuid-Limburg ben je van harte welkom op de Miljoenenlijn. Stap in de stoom- en dieseltrein en reis mee terug in de tijd. Deze spoorlijn gaat dwars door het prachtige Limburgse heuvellandschap. Beleef het reizen van vroeger in een 1e klas rijtuig.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het oude station Simpelveld. Hier vind je een klein spoormuseum, een souvenirwinkel, de oude werkplaats, ..
45 stemmen Meer info

3. Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg
Een bezoek aan de kasteelruïne en de Fluweelengrot brengt je in middeleeuwse sferen met ridders en jonkvrouwen en geheime vluchtgangen. Een spannende en boeiende ervaring, waar veel te zien en te ontdekken is.

Elke dag zijn er rondleidingen door de Fluweelengrot, waarbij de gids op boeiende wijze vertelt over de grot. Voor kinderen is er een speurtocht over de Kasteelruïne.
42 stemmen Meer info

4. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen is het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg. Ontdek de tientallen thematuinen die zijn aangelegd rondom de historische buitenplaats van het 17e-eeuws kasteel. Prikkel je zintuigen in o.a. Het barokke Rosarium met ontelbare rozen, de Water- en Beeldentuin met wisselende exposities, het grote lavendelveld van de Mediterrane Tuin en de rustgevende Oosterse Watertuin. ..
36 stemmen Meer info

5. Kazematten

De kazematten bestaan uit een ondergronds netwerk van kilometers lang. De mijngalerijen die je tijdens de rondleiding tegenkomt, zijn ontstaan tussen 1575 en 1825. Voor jong en oud mooi om eens gezien te hebben!
32 stemmen Meer info

6. MiniHaven Schutterspark

In MiniHaven Schutterspark mag je als een echte kapitein je eigen boot uitkiezen en zelf varen en sturen! Kies bijvoorbeeld een stoere sleepboot, een vissersboot, een rode brandblusboot of een cruiseschip.

En als je 's avonds het water opgaat wordt de minihaven nog spannender. Want als het donker is heeft jouw boot echte navigatielichten en wijzen de lichtschepen en vuurtorens je de weg. ..
28 stemmen Meer info

7. Kasteel De Keverberg

Kasteel De Keverberg
Kasteel De Keverberg in Kessel mag met recht het modernste kasteel van Nederland worden genoemd. Gelegen aan de Maas is dit kasteel een bezoek waard.

Het kasteel kent een rijke historie dat terug gaat tot de tiende eeuw. Met spannende verhalen en gebeurtenissen. Ontdek het zelf tijdens een bezoek!

Aanschouw de eigentijdse architectuur die is toegevoegd aan de oude ruïne. En kom alles ..
25 stemmen Meer info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid Limburg behoort tot de mooiste kastelen van Nederland. Het kasteel is ontstaan rond 1250 en in de loop van de eeuwen uitgebreid. In dit grote kasteel zijn meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken te bekijken, die een bijzondere blik in het verleden geven.

Door het jaar heen worden diverse evenementen op en rond het kasteel georganiseerd. Voor kinderen is de ..
21 stemmen Meer info

9. BillyBird Park Drakenrijk

Recreatiepark BillyBird heeft een tweede BillyBird Park geopend in het Limburgse Beesel. Het park Drakenrijk bestaat uit een recreatieplas met daar omheen een zandstrand en een gezellige ligweide.
18 stemmen Meer info

10. Fort Sint-Pieter

Fort Sint-Pieter
Fort Sint-Pieter is een markant onderdeel van de Maastrichtse vestingwerken. Het Fort dateert uit 1701-1702. Hoor en zie de kanonnen aan het werk. Loop door het fort en zie hoe ingenieus het gebouwd is.
15 stemmen Meer info

11. Graanbranderij De IJsvogel

Wil je weten hoe ambachtelijke alcohol gestookt wordt? Dan is Graanbranderij de IJsvogel zeker een bezoekje waard. Deze distilleerderij stookt bitters, jenevers, likeuren, kruidenbitters en likorettes. De gids laat de zakkenvullerij, maalstenen, kruidenzolder en distilleerderij zien.
3 stemmen Meer info

12. Kasteel Eijsden

Kasteel Eijsden
Kasteel Eijsden is een prachtig kasteel dat dateert uit 1636. Sinds de bouw van het kasteel zijn nauwelijks wijzigingen aangebracht. Het kasteel wordt bewoond en is in privé bezit.
3 stemmen Meer info

13. Botanische Tuin Jochumhof

Op een paar minuten van de A73, verborgen achter oude muren, midden in het bijzondere kloosterdorp Steyl, vindt u de botanische tuin Jochumhof. Een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas.

In 1933 startte de enthousiaste Pater Peter Jochum een botanische tuin om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen. Vanuit alle werelddelen brachten ..
2 stemmen Meer info

14. Blotevoetenpark Brunssum

Blotevoetenpark Brunssum
Wist je dat wandelen op blote voeten heel gezond is? Het regelt de bloeddruk en stimuleert het hart en de bloedsomloop. In Blotevoetenpark Brunssum kun je 4000 meter wandelen op blote voeten. Geef je voeten de vrijheid!

Het Blotevoetenpark is voor jong en oud leuk en ontspannend. De ondergronden bestaan onder andere uit mos, steenkool, water, modder, boomschors en kleikorrels. Ook kun je een ..
2 stemmen Meer info

15. Klimpark Fun Forest Venlo

Klimpark Fun Forest Venlo
Klimpark Fun Forest heeft 9 verschillende klimparcoursen voor jong en oud. De parcours bevinden zich tussen de levende bomen op 1,5 tot 15 meter hoogte. Er wordt geklommen over touwladders, wiebelbalken en tokkelbanen met als hoogtepunt een Bungee op 10 meter hoogte.
1 stem Meer info

Alle attracties in Limburg
De 10 leukste musea van Limburg
Zomervakantie uitjes Limburg - 10 x activiteiten en uitstapjes
De 10 leukste theaters van Limburg
De 10 leukste actieve uitjes van Limburg
Toon de nieuwste thema's »