Inloggen

De 10 leukste attracties van Zuid-Holland

Links: TU Delft Hortus BotanicusRechts: Fluisterboot De IJsvogel
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Zuid-Holland al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. Jeugdspeelpark Hendrik-Ido-Ambacht

Jeugdspeelpark Hendrik-Ido-Ambacht
Het Jeugdspeelpark is een veelzijdige en gezellige plek om te zijn. Er is een kinderboerderij en een speeltuin met allerlei leuke toestellen. Jong en oud kunnen zich hier prima vermaken. Vanaf 1972 is het park een plek vol speelplezier!
42 stemmen Toon info

2. Hortus Botanicus Leiden

De Hortus Botanicus Leiden is in 1590 door de Universiteit Leiden gesticht. Deze botanische tuin is in de loop der tijd uitgebreid tot een prachtige verzameling. Van origine komt het grootste deel van de collectie uit Zuidoost en Oost-Azië.
39 stemmen Toon info

3. Varen op de Linge - Eco Recreatie BV

Varen op de Linge - Eco Recreatie BV
Zelf kapitein zijn op uw eigen sloep en genieten van een relaxt dagje varen op de Linge langs pittoreske Betuwe dorpen. Eco Recreatie verhuurt fluisterzacht varende elektrische sloepen.
37 stemmen Toon info

4. TU Delft Hortus Botanicus

Planten leveren voedsel, medicijnen, kleding, onderdak en grondstoffen en zijn van essentieel belang voor de mens. Vlakbij de historische binnenstad van Delft ligt de TU Delft Hortus Botanicus, een 'technische' botanische tuin waar al meer dan 100 jaar onderzoek aan planten wordt gedaan.

Het heeft veel wilde planten tot industriële toepassingen gebracht en is inspiratie geweest ..
35 stemmen Toon info

5. Scooter Verhuur Noordwijk

Scooter Verhuur Noordwijk
Wil jij ook eens lekker touren met een Italiaanse Vespa scooter? Bij Scooter Verhuur Noordwijk kan dat! Je kunt bijvoorbeeld naar de duinen van Noordwijk, een tour door de polder maken of een dagje met stijl shoppen in Leiden.
29 stemmen Toon info

6. Fluisterboot De IJsvogel

Fluisterboot De IJsvogel in Spijkenisse is een elektrisch aangedreven boot en vaart door de prachtige polders rondom Spijkenisse. Een mooie tocht die extra kleur krijgt door de verhalen van de gids over deze omgeving.

De fluisterboot vertrekt vanaf het gemaal De Leeuw van Putten.
26 stemmen Toon info

7. Verwonderlab

Verwonderlab
Laat je verrassen in dit bruisende laboratorium en ga zelf aan de slag. In het Verwonderlab kun je volop experimenteren, kleine kunstwerken maken en jezelf uitdagen. Leer te kijken door de ogen van een kunstenaar.
23 stemmen Toon info

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Schildpaddencentrum

Leer veel soorten waterschildpadden en landschildpadden kennen. In het Schildpaddencentrum kijk je je ogen uit. Bewonder schildpadden in vele soorten en maten. Neem een kijkje bij de Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden en de grote Afrikaanse landschildpadden.

Voor de kinderen is er een leerzame speurtocht door het Schilpaddencentrum. Alle schildpadden zijn verkregen uit opvang. In de ..
19 stemmen Toon info

9. Corpus 'reis door de mens'

In Corpus maak je kennis met de wonderen van het menselijk lichaam: jouw eigen lichaam!  

Zie, voel en hoor hoe jouw ingenieuze lichaam werkt in een spectaculaire, zenuwprikkelende ‘reis door de mens’. Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder. Loop onder de dunne darm door, via de alvleesklier en de nieren naar de dikke darm. Volg in het 5D-harttheater de ..
17 stemmen Toon info

10. Keukenhof

Keukenhof
Proef de lente op Keukenhof. Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan in het kader van dit feest.

Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.

Met gevarieerde bloemen- en plantenshows in het Willem ..
14 stemmen Toon info

11. Rondvaart Delft

Maak een rondvaart door het oude stadshart van Delft. Bewonder de grachtengordel, de oude patriciërshuizen, eeuwenoude boogbruggen en andere bezienswaardigheden. De schipper vertelt tijdens de tocht bijzonderheden en anekdotes.

Meegaan met een van de boottochten is een leuke manier om Delft te ontdekken. De geschiedenis komt weer tot leven. Ook vaar je langs historische godshuizen en alle ..
2 stemmen Toon info

12. Kaasboerderij Hoogerwaard

Kaasboerderij Hoogerwaard
Op de 17e eeuwse Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk aan den IJssel beleef je een dagje uit op het platteland. Met rondleidingen over de boerderij, Oud-hollandse Boerderijspelen, steppen op kaasgele kickbikes door de polder en leren kaas maken.
1 stem Toon info

13. Space Expo

Space Expo is hét ruimtevaartmuseum in Noordwijk. Hier ontdek je alles over de ruimte, ruimtevaart en bekende astronauten. Interessant voor alle leeftijden!

Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? En aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Beleef een ..
1 stem Toon info

14. Euromast

Euromast
De Euromast in Rotterdam is met 185 meter de hoogste uitkijktoren in Nederland. De uitkijkplatforms zijn te bereiken met de supersnelle automatische liften. Hiervandaan kun je mee met de roterende lift, de Euroscoop, naar de top van de Euromast.
1 stem Toon info

15. Spido Rondvaarten en Dagtochten

Spido Rondvaarten en Dagtochten
Spido rondvaarten verzorgt havenrondvaarten, themacruises en dagtochten over de wateren in en om Rotterdam. Zo kun je op een unieke manier de haven van Rotterdam ontdekken .. vanaf het water!
1 stem Toon info

Alle attracties in Zuid-Holland
De 10 leukste theaters van Zuid-Holland
De 10 leukste actieve uitjes van Zuid-Holland
De 10 leukste muziekpodia van Zuid-Holland
De 10 leukste musea van Zuid-Holland
Toon de nieuwste thema's »