Menu
Tips

De 10 leukste attracties van Zuid-Holland

Links: KeukenhofRechts: In de darmen bij CORPUS
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Zuid-Holland al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. Jeugdspeelpark Hendrik-Ido-Ambacht

Jeugdspeelpark Hendrik-Ido-Ambacht
Het Jeugdspeelpark is een veelzijdige en gezellige plek om te zijn. Er is een kinderboerderij en een speeltuin met allerlei leuke toestellen. Jong en oud kunnen zich hier prima vermaken. Vanaf 1972 is het park een plek vol speelplezier!
41 stemmen Meer info

2. Hortus Botanicus Leiden

De Hortus Botanicus Leiden is in 1590 door de Universiteit Leiden gesticht. Deze botanische tuin is in de loop der tijd uitgebreid tot een prachtige verzameling. Van origine komt het grootste deel van de collectie uit Zuidoost en Oost-Azië.
38 stemmen Meer info

3. Varen op de Linge - Eco Recreatie BV

Varen op de Linge - Eco Recreatie BV
Zelf kapitein zijn op uw eigen sloep en genieten van een relaxt dagje varen op de Linge langs pittoreske Betuwe dorpen. Eco Recreatie verhuurt fluisterzacht varende elektrische sloepen.
36 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Botanische Tuin - TU Delft

Vlakbij de historische binnenstad van Delft ligt de 2,7 hectare Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft. Al 100 jaar een unieke oase gelegen aan het Rijn-Schiekanaal. De tuin heeft haar eigen specialisaties in het kader van de nationale plantencollectie.
34 stemmen Meer info

5. Scooter Verhuur Noordwijk

Scooter Verhuur Noordwijk
Wil jij ook eens lekker touren met een Italiaanse Vespa scooter? Bij Scooter Verhuur Noordwijk kan dat! Je kunt bijvoorbeeld naar de duinen van Noordwijk, een tour door de polder maken of een dagje met stijl shoppen in Leiden.
29 stemmen Meer info

6. Fluisterboot De IJsvogel

Fluisterboot De IJsvogel in Spijkenisse is een elektrisch aangedreven boot en vaart door de prachtige polders rondom Spijkenisse. Een mooie tocht die extra kleur krijgt door de verhalen van de gids over deze omgeving.
26 stemmen Meer info

7. Verwonderlab

Verwonderlab
Laat je verrassen in dit bruisende laboratorium en ga zelf aan de slag. In het Verwonderlab kun je volop experimenteren, kleine kunstwerken maken en jezelf uitdagen. Leer te kijken door de ogen van een kunstenaar.
23 stemmen Meer info

8. Schildpaddencentrum

Leer veel soorten waterschildpadden en landschildpadden kennen. In het Schildpaddencentrum kijk je je ogen uit. Bewonder schildpadden in vele soorten en maten. Neem een kijkje bij de Roodwangsierschildpadden, Zaagrugschildpadden en de grote Afrikaanse landschildpadden.
19 stemmen Meer info

9. Keukenhof

Proef de lente op Keukenhof. Dit wereldwijd bekende park is een lust voor het oog, met 32 hectaren vol met bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen, unieke bloemenshows en de grootste beeldentuin van Nederland.
16 stemmen Meer info

10. Corpus 'reis door de mens'

Corpus 'reis door de mens'
Wist jij dat mannen vaker de hik krijgen dan vrouwen en dat je niet kunt niezen met je ogen open? Het hoe en waarom is allemaal te vinden in Corpus 'reis door de mens'. In een opvallend transparant bouwwerk met de contouren van het menselijk lichaam word je onderworpen aan een stoomcursus anatomie!

In Corpus beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’! Maak in het ..
14 stemmen Meer info

11. Informatiecentrum De Grevelingen

In dit bezoekerscentrum kom je op een leuke en informatieve manier meer te weten over Grevelingen. Je vindt hier een overzicht met alles wat je in dit gebied kunt tegenkomen. Het bezoekerscentrum ligt midden in een prachtig duingebied aan het Grevelingenmeer.
2 stemmen Meer info

12. Kaasboerderij Hoogerwaard

Kaasboerderij Hoogerwaard
Op de 17e eeuwse Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk aan den IJssel beleef je een dagje uit op het platteland. Met rondleidingen over de boerderij, Oud-hollandse Boerderijspelen, steppen op kaasgele kickbikes door de polder en leren kaas maken.
1 stem Meer info

13. Rondvaart Delft

Maak een rondvaart door het oude stadshart van Delft. Bewonder de grachtengordel, de oude patriciërshuizen, eeuwenoude boogbruggen en andere bezienswaardigheden. De schipper vertelt tijdens de tocht bijzonderheden en anekdotes.

Meegaan met een van de boottochten is een leuke manier om Delft te ontdekken. De geschiedenis komt weer tot leven. Ook vaar je langs historische godshuizen en alle ..
1 stem Meer info

14. Space Expo

Space Expo is hét ruimtevaartmuseum in Noordwijk. Hier ontdek je alles over de ruimte, ruimtevaart en bekende astronauten. Interessant voor alle leeftijden!

Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? En aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Beleef een ..
1 stem Meer info

15. Euromast

De Euromast in Rotterdam is met 185 meter de hoogste uitkijktoren in Nederland. De uitkijkplatforms zijn te bereiken met de supersnelle automatische liften. Hiervandaan kun je mee met de roterende lift, de Euroscoop, naar de top van de Euromast.
1 stem Meer info

Alle attracties in Zuid-Holland
De 10 leukste actieve uitjes van Zuid-Holland
De 10 leukste muziekpodia van Zuid-Holland
De 10 leukste musea van Zuid-Holland
De 10 leukste theaters van Zuid-Holland
Verrassend er op uit .. »