Menu
Tips

De 10 leukste attracties van Zeeland

Links: © Fort RammekensRechts: © Berkenhof Tropical Zoo
Hoe vaak ga jij naar een attractie? Ken je deze attracties in Zeeland al? Ook de minder bekende attracties in dit overzicht zijn een bezoek waard. Bezoek eens een van deze attracties voor een leuk dagje uit!

1. Fort Rammekens

Fort Rammekens
Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa. Het fort is gebouwd in het jaar 1547. Hier komen cultuur, geschiedenis en natuur samen. Het fort speelde ooit een grote rol in de rijke maritieme geschiedenis van Zeeland.
42 stemmen Meer info

2. Berkenhof Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo
Stap in een wereld vol natuur, kleuren en pracht. In Berkenhof Tropical Zoo en Vlindertuin zijn onder andere tropische vlinders, kleurrijke kameleons en schitterende toekans te bewonderen. Durf jij een hagedis op je hoofd te zetten?
38 stemmen Meer info

3. Frisia Rondvaarten

Bij Frisia Rondvaarten is altijd wat te beleven. Je kunt kiezen tussen verschillende rondvaarten. Van een zeehondensafari vanuit Zierikzee tot natuurvaartochten door Bergen op Zoom en St-Annaland. Er wordt gevaren bij mooi en minder weer.
35 stemmen Meer info
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Stoomtrein Goes-Borsele

Stoomtrein Goes-Borsele
De stoomtrein Goes-Borsele laat zien hoe het spoorwegbedrijf in de jaren '30 van de vorige eeuw eruit zag. Naast een bezoek aan het buitenterrein, de werkplaats en de Goederenloods (tevens restaurant) kan er ook een rit met de stoomtrein gemaakt worden.
32 stemmen Meer info

5. Bedevaartsplek Vrouweputje

Het O.L. Vrouweputje bij Baarsdorp stond tot in de vorige eeuw bekend als bedevaartsplaats. In 2006 ontsproot de bron weer in de gemeente Goes. Het Vrouweputje is nu een bezinningsplek op Zuid Beveland waar het zoetzuivere bronwater in een brakke omgeving weer welt als vroeger.
28 stemmen Meer info

6. Abdijtoren de Lange Jan

Abdijtoren de Lange Jan, kortweg de Lange Jan genoemd, staat in het historische centrum van Middelburg. De uitkijktoren is 90,5 meter hoog en is te beklimmen met 207 treden.
24 stemmen Meer info

7. Kinderboerderij de Klepperhoeve

Kinderboerderij de Klepperhoeve
De Klepperhoeve is een gezellige kinderboerderij met veel verschillende dieren. Er zijn geiten, schapen, konijnen, cavia's, kippen, ezels en varkens. De dieren mogen geknuffeld en geaaid worden. Kom snel eens een kijkje nemen en de dieren verwennen.
20 stemmen Meer info

8. Recreatiepark 't Lapje

Op Recreatiepark 't Lapje hoef je je niet te vervelen. Je kunt tennissen op de hardcourt baan, een leuk voetbalspel spelen en trampoline springen. Ook beschikt het recreatiepark over een midgetgolfbaan met 18 holes. De banen variëren in moeilijkheidsgraad.
17 stemmen Meer info

9. De Afslag

De afslag is een veelzijdige attractie voor alle leeftijden. Met een binnen- en buitenspeeltuin, een midgetgolfbaan en een treinentuin vliegt een dagje uit zo voorbij. 
De speeltuin heeft een apart deel voor de allerkleinsten. Verder zijn er zowel binnen als buiten een groot aantal speel-, glij- en klimtoestellen. Met ook trampolines en een piratenboot.

En voor een drankje ..
14 stemmen Meer info

10. Struisvogelboerderij Monnikenwerve

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Unieke bezoekboerderij met meer dan 150 struisvogels in allerlei soorten en maten. Ervaar een stukje Zuid-Afrika in Zeeland. Doe mee aan de rondleidingen en geniet na in de tearoom. Een souvenirtje uit de cadeaushop maakt de middag compleet.
12 stemmen Meer info

11. Five Star Farm

In deze gezellige overdekte speelboerderij raak je niet uitgespeeld. Leer onder het spelen meer over cowgirls en cowboys uit het Wilde Westen. Ruik, voel en zie verborgen schatten in het doe-centrum.
1 stem Meer info

12. Kinderboerderij Cantecleerhoeve

De Cantecleerhoeve is een gezellige boerderij voor iedereen. Je hoeft je er geen moment te vervelen. Leer de dieren kennen en zie hoe ze verzorgd worden.
1 stem Meer info

13. Marstrand Rondvaarten

Vaar over het grootste Nationaal Park van Nederland. De Oosterschelde is een prachtig natuurgebied waar je je ogen uitkijkt. Leer meer over het vangen van mosselen, de veiling en de vismethode. Je mag de mosselen rauw proeven!
1 stem Meer info

14. Kinderboerderij Terneuzen

Op de gezellige Kinderboerderij Terneuzen is iedereen welkom. Bewonder hier herten, pony's, geiten, kippen, konijnen en nog veel meer andere dieren. Vooral voor de kleintjes is het leuk de dieren te knuffelen en te verzorgen.
1 stem Meer info

15. Portaal van Vlaanderen

Een bezoek aan het sluizencomplex van Terneuzen is leuk en leerzaam voor jong en oud. Je ontdekt hier de 18 meter diepe brugkelder en ziet de sluis aan het werk. Vanaf de radartoren heb je een magnifiek uitzicht.
1 stem Meer info

Alle attracties in Zeeland
De 10 leukste musea van Zeeland
Sinterklaas vieren met tieners
Dino uitjes in Nederland
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Verrassend er op uit .. »