Inloggen

Koningsdag 2022

Links: © Jean-Pierre Geussens - Maastricht MarketingRechts: kingslandfestival.nl
Koningsdag gaat weer zoals vanouds door! Leg jouw oranje outfit klaar, want er zijn leuke evenementen en festivals om er weer een oranjefeestje van te maken.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bezoeken dit jaar Maastricht. Er zijn weer live concerten en festivals, gezellige koningsdagmarkten en meer. Hierbij tips om de verjaardag van onze koning te kunnen vieren.

1. Koningsdag Maastricht 2022 - Bezoek Koninklijke familie

Koningsdag Maastricht 2022 - Bezoek Koninklijke familie
Maastricht heeft dit jaar de eer om Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en leden van de koninklijke familie te mogen ontvangen. Er is een bomvol programma rond het thema 'LEEF Maastricht'.

De route start bij de Sint Servaasbrug en gaat verder via Vissersmaas, Het Bat, Graanmarkt, Onze Lieve Vrouweplein, Bredestraat en de finale op het Vrijthof.
27 april 2022 | Maastricht (Limburg)

2. Kingsland Festival Amsterdam

Kingsland Festival presenteert een hoogwaardige line-up van Koninklijk niveau op Koningsdag. Speciaal voor deze Oranje-feestdag komen supersterren naar het grootste Koningsdag-festival van Nederland met o.a. Martin Garrix, Sunnery James & Ryan Marciano.
Woensdag 27 april 2022 | Amsterdam

3. Kingsland Festival Groningen

Kingsland Festival Groningen
Klaar voor weer een oranje feestje op Koningsdag? In Groningen viert Kingsland Festival dit jaar haar vijfjarig jubileum in het Stadspark. Op de mainstage zijn drie live acts met band te zien: Maan, Snelle en Rolf Sanchez.
Woensdag 27 april 2022 | Groningen (Groningen)

4. Kingsland Festival Rotterdam

Kingsland Festival Rotterdam
Dit jaar is in Rotterdam het prachtige Zuiderpark het toneel voor het grootste muziekfestival op Koningsdag. In zijn thuisstad treedt Ronnie Flex samen met zijn band The Fam op en worden zij op de mainstage vergezeld door mede Rotterdammer Afrojack.
Woensdag 27 april 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

5. Straattheater Vlaardingen op Koningsdag

Op Koningsdag is theater de Stadsgehoorzaal te vinden in de binnenstad, op en rond het Veerplein. Tussen alle Koningsdag-activiteiten van de dag, zijn we als theater vindbaar in de vorm van bijzonder straattheater en muziek, want we vieren het jubileum van de Grote Zaal met de stad!
Woensdag 27 april 2022 | Vlaardingen (Zuid-Holland)

6. Koningsdag Kamperland

Er zijn weer volop leuke activiteiten op Koningsdag in Kamperland. Met de Koningsfair, vrijmarkt, familiezeskamp, Kampioenschap sjoelen, gezellige kinderactiviteiten, muziek en nog veel meer.
27 april 2022 | Kamperland (Zeeland)

7. 538 Koningsdag

538 Koningsdag
Na twee jaar keert Radio 538 terug naar Breda voor een live editie van ‘538 Koningsdag’. Op woensdag 27 april komen de dj’s, artiesten en luisteraars op het Chasséveld samen om traditiegetrouw de verjaardag van onze koning te vieren.
Woensdag 27 april 2022 | Breda (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Koningsdag Festival Gebrook

Een jaarlijks terugkerend festival op Koningsdag in Hoensbroek. Met een grote kinderrommelmarkt, kinderactiviteiten en Live muziek op de markt, een lampionnenoptocht en een spetterend vuurwerk.
27 april 2022 | Hoensbroek (Limburg)

9. Koningsdagmarkt De Kruidhof

De Kruidhof in Buitenpost organiseert de Koningsdagmarkt die in het teken staat van tuin & natuur. Er zijn diverse deskundigen aanwezig om je te voorzien van tips en advies. En er zijn leuke kinderactiviteiten.
27 april 2022 | Buitenpost (Friesland)

10. Koningsfestival Enschede

Koningsfestival Enschede
De binnenstad kleurt weer oranje tijdens het Koningsfestival in Enschede. Op verschillende entertainmentlocaties kun je genieten van een gevarieerd en feestelijk programma. De slagroom op je oranje tompouce is de knallende headliner: Miss Montreal!
26 en 27 april 2022 | Enschede (Overijssel)

11. Koningsnacht en Koningsdag Heerlen

Koningsnacht- & dag worden weer gevierd in Heerlen centrum. Tijdens inmiddels alweer de vierde editie van KingsXperience worden er diverse gezellige activiteiten georganiseerd en wordt er een aantrekkelijk muziekprogramma aangeboden op het Pancratiusplein.
26 en 27 april 2022 | Heerlen (Limburg)

12. Koningsdag Markten en braderieën

Volop gezelligheid bij de markten en braderieën op Koningsdag!
Koningsdagmarkt Oude Dorp - Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuid-Holland)
Koningsdagmarkt Katwijk aan Zee (Zuid-Holland)
Koningsdagmarkt Velp (Gelderland)

13. Koningsnacht en Koningsdag Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag viert Koningsnacht en Koningsdag! The Life I Live festival biedt tientallen bands, acts en dj’s met een grote diversiteit aan muziekstijlen op Koningsnacht. Ook op Koningsdag zijn er talloze evenementen.
26 en 27 april 2022 | Den Haag (Zuid-Holland)

14. Koningsdag Eindhoven - Eindhoven is King

Koningsdag Eindhoven - Eindhoven is King
Koningsdak eraf in Eindhoven! Met acts van hoog niveau tijdens Koningsnacht; bekende Nederlandse artiesten, dj's en veel goede live bands. Op Koningsdag is er voor jong en oud van alles te beleven.
26 en 27 april 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

15. Koningsdag Wijk bij Duurstede

Koningsdag Wijk bij Duurstede
In het pittoreske Wijk bij Duurstede zijn er op deze feestelijke dag talloze leuke activiteiten te doen. Er is de jaarlijkse vrijmarkt en een kindermarkt op de Mazijk. Veel muziek en straatmuzikanten, activiteiten op het Kasteeleiland, de jaarlijks Singelloop en nog veel meer.
27 april 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

16. Nog veel meer leuke dingen om te doen

Bovenstaande is slechts een selectie van wat er allemaal georganiseerd wordt in Nederland. Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen, activiteiten en uitjes. Bekijk wat er nog meer te doen is:
» Uittips woensdag 27 april 2022

Paasfestivals 2023 - Deze muziekfestivals zijn er met Pasen
Wat te doen dit weekend?
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april - mei 2023
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties