Inloggen

Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark

Links: staatsbosbeheer.nlRechts: kabouterland.nl
Sprookjes bestaan niet. Of toch wel?... er zijn leuke sprookjesachtige uitjes te bezoeken in Nederland voor gezinnen met jonge kinderen.

Lekker naar het bos om met puntmuts en knapzak op zoek te gaan naar kabouters bij een kabouterpad. Of je helemaal uit kunnen leven en je verwonderen bij een sprookjesachtig attractiepark.

Heerlijk toch, om die verwondering en magie te beleven! Laat je inspireren met deze leuke activiteiten met kabouters of andere sprookjes als thema.

1. Kabouterpad Schoorlse Duinen

Kabouterpad Schoorlse Duinen
Schoorl - Doe je puntmuts op, kleur je wangen rood en loop het kabouterpad. Kinderen tussen de 3 en 7 jaar oud kunnen hier op avontuur. Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen start het kabouterpad, waar je samen met je ouders een route van 2 kilometer loopt.

2. Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg
Valkenburg aan de Geul - Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar in het Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul. Het Sprookjesbos is een leuk uitje boordevol authentieke sprookjes, leuke attracties en volop speelplezier!

3. Kabouterland

Exloo - In het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een bezoek aan Kabouterland betekent een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen en volop speelgelegenheid in de binnen- en buitenspeeltuinen. Buiten kun je echte dieren bewonderen.

4. Rijk der Kabouters

Rijk der Kabouters
Eext - In het Rijk der Kabouters ontmoet je honderden kabouters in een bosrijke omgeving. In dit magische en interactieve bos kun je zien hoe kabouters wonen, werken en plezier maken. En natuurlijk zijn er andere leuke speelactiviteiten te doen.

5. Wonderwereld

Ter Apel - Wonderwereld is een avontuurlijk sprookjespark en dierenpark. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Doe de speurtochten, ga lekker klimmen en klauteren in het speellandschap en ontmoet veel bijzondere dieren.

6. Hans en Grietje Pannenkoekenhuis

Zeewolde - Pannenkoekhuis Hans & Grietje ligt in tegen het grote mooie Harderbos aan. Niet alleen bakken ze de heerlijkste pannenkoeken, serveren ze eigengemaakt schepijs en de heerlijkste zelfgebakken taarten…de echte beleving is het restaurant zelf! Liever buiten spelen? Dat kan natuurlijk ook!

7. Attraktiepark Sprookjeshof

Attraktiepark Sprookjeshof
Zuidlaren - Een onvergetelijk dagje uit voor de hele familie beleef je bij Attraktiepark Sprookjeshof. Hier kunnen kinderen de hele dag spelen, klauteren en genieten in het sprookjesbos, de speeltuin, het Indoor Speelparadijs en de kinderboerderij.

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Het Grote Kabouterbos

Dronten - Het Grote Kabouterbos is een spannend stukje bos waar allemaal kabouters leven! Je kunt spelen in de kabouterhuisjes, op de kaboutertrimbaan, bij de dieren kijken, springen op de trampoline en het kabouterpad lopen.

9. Sprookjeswonderland Enkhuizen

Enkhuizen - Laat je betoveren bij Sprookjeswonderland. Een sprookjesachtig attractiepark voor ouders met kinderen en opa's en oma's met kleinkinderen. Bezoek het kabouterdorp, sprookjesbos, het tijdhuis, kinderboerderij, grote speeltuin en spelletjes terras. Een ideaal dagje uit!

Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
De leukste Klimparken in Nederland
10 x de leukste openluchtmusea in 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »