Menu
Tips

Sinterklaas uitjes en activiteiten

Links: De Stad van Sinterklaas in ArcheonRechts: zaansmuseum.nl
Sinterklaas is weer in het land! En er zijn weer leuke Sint uitjes om te bezoeken en activiteiten om te doen. Zo kun je de verblijfplaats van de goedheiligman en de Pieten op diverse plekken in het land zien, een echte pietentraining volgen, helemaal in de sfeer van pakjesavond komen met een muzikale rondleiding of de Sinterklaas Bingo voor thuis en nog veel meer.

Wij hebben de leukste Sinterklaas evenementen op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder!

1. Stad van Sinterklaas

Stad van Sinterklaas
Alphen aan den Rijn - In Archeon kun je op 21, 22, 25, 28 en 29 november en 2 december de Stad van Sinterklaas bezoeken. Kijk hoe Sint en de Pieten hier aan het werk zijn, doe mee met de activiteiten en behaal je pietendiploma. En vergeet niet de tentoonstelling 'Het verhaal van Nikolaas' te bezoeken.

2. De chocolade- en speculaasfabriek van Sint

De chocolade- en speculaasfabriek van Sint
Zaandam - Kinderen vanaf 3 jaar mogen komen speuren in de chocolade en speculaasfabriek van Sinterklaas. In het Zaans Museum is het oude recept voor speculaas goed verborgen en één belangrijk ingrediënt ontbreekt. Help jij het geheime recept te vinden? Dan kunnen de bakkers weer snel aan de slag.

3. Muzikale Sinterklaasrondleidingen

Utrecht - Deze periode krijgt de Muzikale Kinderrondleiding in Museum Speelklok een echt sinterklaastintje. Zing mee met de vrolijkste sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond.

Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag kunnen jong én oud mee met de Sinterklaasrondleiding. Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle rondleidingen in het teken van de Sint.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Kasteel van Sinterklaas

Kasteel van Sinterklaas
Muiden - Eind november verblijft Sinterklaas met zijn Pieten op het Muiderslot. Dat zie je terug in alle kamers, vol met pakjes, Pieten en het paard van Sint op de binnenplaats van het kasteel.

5. Pietentraining

Almere - Wil jij een hulpje van Sinterklaas worden? Dan kun je een echte Pietentraining volgen! Leer klimmen, klauteren en pakjes bezorgen als een echte Piet bij Outdoorpark SEC Almere op 2 december.

6. SintAIRklaas

Lelystad - Om alle cadeautjes op pakjesavond per vliegtuig bij de kinderen te krijgen, moet er heel wat georganiseerd worden. Daarom heeft Luchtvaartmaatschappij SintAirways zijn intrek genomen bij Aviodrome. Help jij mee zodat het vliegtuig met alle pakjes op tijd kan vertrekken?

7. SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin

SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin
Wil je een gezellige avond beleven in de Sinterklaas periode? Iets leuks doen thuis met het hele gezin? En wat een succes is bij zowel kinderen als volwassenen? Dan hebben we iets leuks voor jou! De Sinterklaasbingo voor het hele gezin. Lees snel verder...

8. Sinterklaas speurtocht

Middelburg en Vlissingen - In het centrum van Middelburg en Vlissingen hangen op verschillende plekken prenten uit het boek 'Boer Boris: een paard voor Sinterklaas'.

De speurtocht begint in de Bibliotheek in Middelburg of Vlissingen. Kun jij ze allemaal vinden? Dan wacht er nog een leuke verrassing op jou. Deze speurtocht is gratis en t/m 5 december te doen.

9. Sinterklaasmuseum Zwolle

Zwolle - Wist je dat er een heus Sinterklaasmuseum bestaat? In een eeuwenoude kelder in Zwolle is van alles te vinden wat met de Goedheiligman te maken heeft en kom je meer te weten over de oer-Hollandse traditie van 5 december!

10. Bezoek de stoomboot van Sint Nicolaas

Bezoek de stoomboot van Sint Nicolaas
Amsterdam - De Stoomboot waarmee Sint Nicolaas in Amsterdam is aangekomen ligt bij Het Scheepvaartmuseum. Elk weekend t/m 6 december kun je de stoomboot bekijken en zijn er extra familie-activiteiten in het museum.

11. Sint en Discopiet in Het Land van Jan Klaassen

Braamt - Het is een lastig jaar geweest. Hoe leuk is het dan dat kinderen Sinterklaas toch nog live kunnen bezoeken? Op zaterdag 28 & zondag 29 november kan dat in Het Land van Jan Klaassen! Het kinderpretpark in Braamt heeft een Sinterklaas-programma samengesteld met de Discopieten.

En wil je Sinterklaas uitzwaaien? Dat kan ook tijdens het Sinterklaas uitzwaaifeest op 6 december.

Openluchtzwembaden - De leukste buitenzwembaden met kinderen in Nederland
Wat te doen dit weekend?
Leuke activiteiten om de regio te verkennen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Verrassend er op uit .. »