Menu
Tips

Sinterklaas uitjes en activiteiten

Links: De Stad van Sinterklaas in ArcheonRechts: zaansmuseum.nl
Sinterklaas is weer in het land! En er zijn weer leuke Sint uitjes om te bezoeken en activiteiten om te doen. Zo kun je de verblijfplaats van de goedheiligman en de Pieten op diverse plekken in het land zien, een echte pietentraining volgen, helemaal in de sfeer van pakjesavond komen met een muzikale rondleiding of de Sinterklaas Bingo voor thuis en nog veel meer.

Wij hebben de leukste Sinterklaas uitjes en evenementen op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder!

1. Stad van Sinterklaas

Stad van Sinterklaas
Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland) - In Archeon kun je de Stad van Sinterklaas bezoeken. Kijk hoe Sint en de Pieten hier aan het werk zijn, doe mee met de activiteiten en behaal je pietendiploma. En vergeet niet de tentoonstelling 'Het verhaal van Nikolaas' te bezoeken.
20, 21, 27, 28 november en 4 en 5 december 2021

2. De chocolade- en speculaasfabriek van Sint

De chocolade- en speculaasfabriek van Sint
Zaandam - Kinderen vanaf 3 jaar mogen komen speuren in de chocolade en speculaasfabriek van Sinterklaas. In het Zaans Museum is het oude recept voor speculaas goed verborgen en één belangrijk ingrediënt ontbreekt. Help jij het geheime recept te vinden? Dan kunnen de bakkers weer snel aan de slag.

3. Muzikale Sinterklaasrondleidingen

Utrecht - Deze periode krijgt de Muzikale Kinderrondleiding in Museum Speelklok een echt sinterklaastintje. Zing mee met de vrolijkste sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond.

Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag kunnen jong én oud mee met de Sinterklaasrondleiding. Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle rondleidingen in het teken van de Sint.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

4. Kasteel van Sinterklaas

Kasteel van Sinterklaas
Muiden (Noord-Holland) - Eind november verblijft Sinterklaas met zijn Pieten op het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om naar het Kasteel van Sinterklaas te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. Maar ook op doordeweekse dagen is er van alles te beleven.
20 november t/m 5 december 2021

5. Pietentraining

Almere (Flevoland) - Wil jij een hulpje van Sinterklaas worden? Dan kun je een echte Pietentraining volgen! Leer klimmen, klauteren en pakjes bezorgen als een echte Piet bij Outdoorpark SEC Almere.
Woensdag 1 december 2021

6. SintAIRklaas

Lelystad - Om alle cadeautjes op pakjesavond per vliegtuig bij de kinderen te krijgen, moet er heel wat georganiseerd worden. Daarom heeft Luchtvaartmaatschappij SintAirways zijn intrek genomen bij Aviodrome. Help jij mee zodat het vliegtuig met alle pakjes op tijd kan vertrekken?

7. SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin

SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin
Wil je een gezellige avond beleven in de Sinterklaas periode? Iets leuks doen thuis met het hele gezin? En wat een succes is bij zowel kinderen als volwassenen? Dan hebben we iets leuks voor jou! De Sinterklaasbingo voor het hele gezin. Lees snel verder...

8. Sinterklaasmuseum Zwolle

Zwolle - Wist je dat er een heus Sinterklaasmuseum bestaat? In een eeuwenoude kelder in Zwolle is van alles te vinden wat met de Goedheiligman te maken heeft en kom je meer te weten over de oer-Hollandse traditie van 5 december!

9. Bezoek de stoomboot van Sint Nicolaas

Amsterdam - De Stoomboot waarmee Sint Nicolaas in Amsterdam is aangekomen ligt bij Het Scheepvaartmuseum. Elk weekend t/m 6 december kun je de stoomboot bekijken en zijn er extra familie-activiteiten in het museum.

10. Sint en Discopiet in Het Land van Jan Klaassen

Sint en Discopiet in Het Land van Jan Klaassen
Braamt - Het is een lastig jaar geweest. Hoe leuk is het dan dat kinderen Sinterklaas toch nog live kunnen bezoeken? Op zaterdag 28 & zondag 29 november kan dat in Het Land van Jan Klaassen! Het kinderpretpark in Braamt heeft een Sinterklaas-programma samengesteld met de Discopieten.

En wil je Sinterklaas uitzwaaien? Dat kan ook tijdens het Sinterklaas uitzwaaifeest op 6 december.

11. Het Kasteel van Sinterklaas

Helmond (Noord-Brabant) - Jaarlijks logeert Sinterklaas met zijn vele SchoorsteenPieten in het mooie kasteel van Helmond. In het Kasteel van Sinterklaas kun je de mooi ingerichte kamers bewonderen. Ook op het voorterrein van het Kasteel is erg veel vermaak.
16 november t/m 4 december 2021

Mis deze tentoonstellingen niet
De leukste Openluchttheaters in Nederland
Kano of fluisterboot huren
De 10 Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen
Verrassend er op uit .. »