Inloggen

Sinterklaas uitjes en activiteiten

Links: archeon.nlRechts: SintAIRklaas bij Aviodrome
Sinterklaas komt 13 november weer aan in Nederland! En er zijn weer leuke Sinterklaas uitjes om te bezoeken en activiteiten om te doen. Zo kun je het sinterklaashuis met verschillende kamers van de goedheiligman en de Pieten op diverse plekken in het land zien, een echte pietentraining volgen, een sinterklaas tentoonstelling bezoeken, helemaal in de sfeer van pakjesavond komen met de Sinterklaas Bingo voor thuis en nog veel meer.

Wij hebben de leukste Sinterklaashuizen en evenementen op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder en wel vooraf even kaartjes reserveren!

1. Stad van Sinterklaas

Stad van Sinterklaas
Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland) - In Archeon kun je de Stad van Sinterklaas bezoeken. Kijk hoe Sint en de Pieten hier aan het werk zijn, doe mee met de activiteiten en behaal je pietendiploma. En vergeet niet de tentoonstelling 'Het verhaal van Nikolaas' te bezoeken.
20, 21, 27, 28 november en 4 en 5 december 2021

2. SintAIRklaas

SintAIRklaas
Lelystad (Flevoland) - Om alle cadeautjes op pakjesavond per vliegtuig bij de kinderen te krijgen, moet er heel wat georganiseerd worden. Daarom heeft Luchtvaartmaatschappij SintAirways zijn intrek genomen bij Aviodrome. Help jij mee zodat het vliegtuig met alle pakjes op tijd kan vertrekken?
Diverse data vanaf 20 november 2021

3. Kasteel van Sinterklaas

Muiden (Noord-Holland) - Eind november verblijft Sinterklaas met zijn Pieten op het Muiderslot. Hij nodigt alle kinderen uit om naar het Kasteel van Sinterklaas te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. Maar ook op doordeweekse dagen is er van alles te beleven.
20 november t/m 5 december 2021

4. SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin

SinterklaasBingo - Beleef een gezellige avond met het hele gezin
Wil je een gezellige avond beleven in de Sinterklaas periode? Iets leuks doen thuis met het hele gezin? En wat een succes is bij zowel kinderen als volwassenen? Dan hebben we iets leuks voor jou! De Sinterklaasbingo voor het hele gezin. Lees snel verder...

5. Het Landgoed van de Sint

Schinveld (Limburg) - Sinterklaas is weer in het land en logeert in Limburg op een heus landgoed. Kinderen mogen tijdens een bezoek van 70 minuten met de Pieten op de oefen daken klimmen, helpen in de postkamer, luisteren naar een geheim en meespelen met De Grote Pepernoot Show.
13 november t/m 5 december 2021

6. Pietentraining

Almere (Flevoland) - Wil jij een hulpje van Sinterklaas worden? Dan kun je een echte Pietentraining volgen! Leer klimmen, klauteren en pakjes bezorgen als een echte Piet bij Outdoorpark SEC Almere.
Woensdag 1 december 2021

7. Het Kasteel van Sinterklaas

Het Kasteel van Sinterklaas
Helmond (Noord-Brabant) - Jaarlijks logeert Sinterklaas met zijn vele SchoorsteenPieten in het mooie kasteel van Helmond. In het Kasteel van Sinterklaas kun je de mooi ingerichte kamers bewonderen. Ook op het voorterrein van het Kasteel is erg veel vermaak.
16 november t/m 4 december 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Huis van Sinterklaas Utrecht

Utrecht - Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent! De kinderen komen via een route van 50 minuten langs de diverse vertrekken van Sinterklaas. Spelenderwijs leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman.
13 november t/m 5 december 2021

9. Huis van Nicolaas

Weert (Limburg) - Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Hier kunnen kinderen een kijkje nemen in diverse kamers van de Sint en Pieten.
16 november t/m 5 december 2021

10. Pakhuis van Sinterklaas

Pakhuis van Sinterklaas
Broek op Langedijk (Noord-Holland) - Speciaal voor het Pakhuis van Sinterklaas worden de lighallen van Museum BroekerVeiling omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom!
13 november tot en met 5 december 2021

11. Pietentocht in Park Nienoord

Leek (Groningen) - Trek je pietenpak en laarzen aan, zet je pietenmuts op en kom snel de Hoofdpiet meehelpen! De Hoofdpiet is een beetje in paniek, want hij is alle cadeautjes kwijt! Hoe gaat hij dit aan Sinterklaas vertellen? Het is natuurlijk van groot belang dat alle kinderen hun pakjes op tijd krijgen. Help jij mee?
Vanaf 14 november 2021: diverse data

12. De chocolade- en speculaasfabriek van Sint

De chocolade- en speculaasfabriek van Sint
Zaandam (Noord-Holland) - Het Zaans Museum zoekt voor Sinterklaas speculaasbakkers en speurneuzen! Kom langs, bak jouw eigen speculaaspop en ontdek het ontbrekende ingrediënt tijdens een spannende speurtocht.
13 november t/m 5 december 2021

13. Slot van Sinterklaas

Zeist (Utrecht) - Sinterklaas verblijft een lang weekend op het prachtige Slot Zeist. En dit jaar is voor het eerst de trouwzaal op het Slot van Sinterklaas te zien. Want daar wordt een heuse 'Pietenbruiloft' gehouden!
27 t/m 30 november 2021

14. Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg

Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg
Heemskerk (Noord-Holland) - Wist je dat het grootste Sinterklaashuis van Nederland zich bevindt in Heemskerk? In Het grote Sinterklaashuis Slot Assumburg kun je zelf zien hoe het gaat met alle voorbereidingen voor 5 december. Je kunt er zelfs logeren!
17 november t/m 5 december 2021

15. Sinterklaas op het Kasteel

Sinterklaas op het Kasteel
Kessel (Limburg) - Sinterklaas en zijn pieten zijn ook te vinden in Kasteel de Keverberg. Met een nieuwe hypermoderne machine kunnen de pieten nu nog sneller cadeautjes inpakken. Help de pieten met de verschillende werkzaamheden en ontdek het kasteel met de sintspeurtocht.
Zondag 28 november 2021

16. Doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint

Venlo (Limburg) - Help de Sint en word een SuperKind! Net als in het prentenboek SuperSint, dat speciaal voor het Limburgs Museum is getekend en geschreven. Met leuke en leerzame activiteiten speciaal voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.
13 november t/m 5 december 2021

17. Het Grote Pietenhuis

Het Grote Pietenhuis
Alkmaar (Noord-Holland) - Het Grote Pietenhuis is voor de allereerste keer in Alkmaar te bezoeken. In de Grote Kerk kun jij de pieten komen helpen en meedoen met de trainingen. En wie weet jouw pietendiploma halen!
21 november t/m 5 december 2021: diverse data

18. Sinterklaashuis Eindhoven

Eindhoven (Noord-Brabant) - Bij het Sinterklaashuis Eindhoven valt van alles te beleven voor kinderen. Behaal je pietendiploma, bekijk de slaapvertrekken, de pakjeskamer, postkamer en de pepernotenbakkerij. En breng een bezoek aan de Sint.
13 november t/m 5 december 2021

19. Sinterklaasmuseum Zwolle

Zwolle - Wist je dat er een heus Sinterklaasmuseum bestaat? In een eeuwenoude kelder in Zwolle is van alles te vinden wat met de Goedheiligman te maken heeft en kom je meer te weten over de oer-Hollandse traditie van 5 december!

Leer alles over kaas bij een kaasmarkt - kaasmuseum of kaasboerderij
Zomervakantie uitjes Flevoland - 10 x activiteiten en uitstapjes
De mooiste corso's in Nederland 2022
foodtruckfestivals openluchtrestaurants bierfestivals en wijnfestivals