Menu
Tips

Sinterklaas vieren met tieners - Leuke opdrachten en spelletjes

Onze kinderen zijn al tieners, maar vinden het nog steeds leuk om de schoen te zetten in aanloop naar Pakjesavond. En uiteraard gaat het dan om wat er 's ochtends in te vinden is :).

Sinterklaasliedjes zingen willen ze niet meer, maar zomaar de schoen zetten zonder er iets voor hoeven te doen, vonden wij als ouders ook niet heel gezellig. Dus daar hebben wij iets op bedacht. Op de avond dat ze de schoen mogen zetten, maken ze eerst een opdracht wat met het thema Sinterklaas te maken heeft. Degene die de opdracht of het spel heeft gewonnen krijgt iets extra's in de schoen. Is toch nog op een leuke manier Sinterklaas vieren!

Het leek me leuk om dit te delen met andere ouders van al wat oudere kinderen en tieners. Bekijk hieronder een aantal kant-en-klare opdrachten en spellen.

Sinterklaas Woordzoeker

Sinterklaas Woordzoeker
Met deze Sinterklaas Woordzoeker zijn ze wel even zoet. Zet, als alle woorden gevonden zijn, de overgebleven letters achter elkaar. Zo vind je de oplossing. De Sinterklaas Woordzoeker kun je hier gratis downloaden en printen.

Zoek de 10 verschillen

In dit nostalgische plaatje zitten 10 verschillen verwerkt. Nog best lastig om ze allemaal te vinden! Je kunt het hier downloaden en printen.

Sinterklaas Bingo

Sinterklaas Bingo
Bij ons is bingo spelen altijd een succes. Zeker als ze er iets mee kunnen winnen. Dus heb ik een Sinterklaas Bingo gemaakt voor het hele gezin. Ook een en leuke tip om te doen met Pakjesavond. De Sinterklaas Bingo kun je hier bestellen.
Blijf automatisch op de hoogte!


Ongeldig e-mailadres

Sinterklaas Rebus

Kun jij alle woorden van de rebus vinden? Uiteraard heeft de oplossing iets met het Sinterklaasfeest te maken. Download hier gratis de Sinterklaas Rebus en print het uit.

Alvast veel plezier!

Lichtkunstfestivals - Beleef een magisch schouwspel van licht deze wintermaanden
Ga lekker eropuit met deze wandeltochten
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
De 10 leukste dierentuinen
Verrassend er op uit .. »