Inloggen

Deze Tentoonstellingen worden verlengd en zijn weer te bezoeken

Links: Haute Bordure in het Fries MuseumRechts: De uitgestorven Kaapse leeuw in Naturalis
Yes! Alle musea mogen de deuren weer openen vanaf 5 juni. Omdat musea al langere tijd gesloten zijn vanwege de maatregelen rond het coronavirus, hebben veel musea besloten de lopende tentoonstellingen te verlengen. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen alsnog de kans krijgen om te komen kijken.

Hieronder zie je een overzicht van de tentoonstellingen die zijn verlengd. Dus reserveer jouw ticket en bezoek weer één van de prachtige tentoonstellingen.

1. Haute Bordure

Haute Bordure
Leeuwarden - Borduren is weer helemaal in. In de tentoonstelling Haute Bordure toont het Fries Museum dat borduren van alle tijden is en voor iedereen. Bijna 150 kledingstukken en accessoires bewijzen dat borduurwerk meer is dan decoratie; het laat zien wie je bent.
Verlengd t/m 18 juli 2021

2. Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis

Leiden - De jubileumtentoonstelling Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis blijft langer te bezoeken. In deze expositie zijn 25 topstukken uit de collectie van Naturalis te bewonderen, de hoogtepunten van 200 jaar verzamelen.
Verlengd t/m 5 september 2021

3. John Constable - grootmeester van de romantiek

John Constable - grootmeester van de romantiek
Haarlem - In Haarlem kun je je verliezen in de overweldigende Engelse landschappen van John Constable. Teylers Museum presenteert de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland van deze meester uit de romantiek.
Verlengd t/m 27 juni 2021

4. De keizer en het Derde Rijk

Doorn - De keizer en het Derde Rijk is te zien in Museum Huis Doorn. Tegen de achtergrond van de twee wereldoorlogen die de 20ste eeuw hebben getekend wordt het verhaal verteld van de voormalige keizerlijke familie van Duitsland en hun contacten met de ‘nieuwe’ nationaalsocialistische machthebbers.
Verlengd t/m 15 augustus 2021

5. Henk Helmantel - Meesterschilder

Henk Helmantel - Meesterschilder
Assen - Henk Helmantel wordt nationaal én internationaal geroemd om zijn meesterlijk geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In het Drents Museum hangen ruim 80 schilderijen van de Groningse kunstenaar.
Verlengd t/m 5 september 2021

6. Tentoonstelling Bühne Matthias Weischer

Assen - Hij wordt gezien als een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst en maakt deel uit van de Neue Leipziger Schule, een kunstenaarsgroep die het Drents Museum al geruime tijd volgt. Het werk van de Duitse kunstenaar Matthias Weischer is te zien in het Drents Museum in Assen.
Verlengd t/m 27 juni 2021

7. Youthquake -Verlangen naar eeuwige jeugd

Youthquake -Verlangen naar eeuwige jeugd
Rotterdam - Kunsthal Rotterdam toont een multimediale tentoonstelling over het tijdloos verlangen naar eeuwige jeugd. Aan de hand van mode, fotografie en video laat de tentoonstelling ‘Youthquake’ zien hoe youth sells.
Verlengd t/m 22 augustus 2021

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Tentoonstelling Slavernij

Amsterdam - Het Rijksmuseum presenteert de tentoonstelling Slavernij. Slavernij is een wezenlijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. De tentoonstelling Slavernij presenteert tien waargebeurde verhalen. Tien persoonlijke verhalen over mensen die in slavernij leefden en slavenhouders, mensen die zich verzetten en mensen die in slavernij naar Nederland zijn gehaald.
Verlengd t/m 29 augustus 2021

9. Bob Ross

Gorssel - Museum More in Gorssel wijdt als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon Bob Ross. Uiteraard met almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds.
T/m 5 september 2021

10. Eva Jospin - Paper Tales

Eva Jospin - Paper Tales
Den Bosch - Het Noordbrabants Museum introduceert met Eva Jospin opnieuw een internationaal rijzende ster in Nederland. Met ruimtevullende installaties gemaakt van eenvoudig karton laat Jospin bossen, tempels, ruïnes en grotten ontstaan. Paper Tales neemt je mee door een sprookjesachtig landschap.
T/m 19 september 2021

11. Libelle's Jan Jans en de kinderen 50 jaar

Hoorn - Het Museum van de 20e Eeuw toont de prachtige tentoonstelling “Jan, Jans en de kinderen, 50 jaar KLEIN GELUK in Libelle”. Al een halve eeuw zijn de belevenissen van deze bekende Hollandse familie te zien in Libelle. Er is een bijzondere presentatie waarbij 50 strips op XXL formaat zijn te zien. Maar ook vitrines boordevol met Jan, Jans en de kinderen.
Verlengd t/m eind 2021

12. MUSIC - van Beethoven tot Beyoncé

MUSIC - van Beethoven tot Beyoncé
Den Haag - In de tentoonstelling MUSIC! in het Haagse Museon staat de geschiedenis en de beleving van muziek centraal. Want muziek fascineert, wereldwijd en sinds de eerste mensen de aarde bevolkten. Dertig stations nodigen jou uit om samen naar muziek te luisteren, muziek te maken en muziek te voelen.
T/m 12 september 2021

13. Meer tentoonstellingen

Uiteraard zijn er nog veel meer tentoonstellingen die een bezoek waard zijn. Bekijk ze hier in de tentoonstellingsagenda van UItzinnig.nl.

Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Deze markten en fairs zijn in maart te bezoeken
Deze gratis evenementen kun je in maart 2024 bezoeken
Toon de nieuwste thema's »