Miljoenenlijn

Attracties in Nederland > Limburg > Simpelveld
Miljoenenlijn in Simpelveld, Limburg
Een prachtige lange rit door een mooi landschap. Een leuke ervaring, voor herhaling vatbaar. Hebben we gedaan tijdens een vakantie. ..
Will, 20186 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle attracties tot 1 juni gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(23 stemmen)
91%
Stem nu ook
In Zuid-Limburg ben je van harte welkom op de Miljoenenlijn. Stap in en reis mee terug in de tijd. Deze spoorlijn gaat dwars door het prachtige Limburgse heuvellandschap. Beleef het reizen van vroeger in een 1e klas rijtuig.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het oude station Simpelveld. Hier vind je een klein spoormuseum, een souvenirwinkel, de oude werkplaats, stallingloodsen, seinhuisjes en meer.

Openingstijden 2020

Het gehele jaar:
De openingstijden variëren. Zie de website voor actuele openingstijden.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2019
Kinderen 3 t/m 11 jaar: 5 euro
Vanaf 12 jaar: 15 euro

Bezoekersinformatie

Miljoenenlijn
Stationstraat 20-22
6369 VJ  Simpelveld
Telefoon: 045-5440018

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Meer in Simpelveld:
Alle Uitjes | Attracties

Beoordelingen van Miljoenenlijn

6 reviews | Voeg een review toe
Miljoenenlijn scoort een 9,1 uit 10 op basis van 23 stemmen en 6 reviews.
10"Erg leuk"
Will uit Dedemsvaart | 25 december 2018
Een prachtige lange rit door een mooi landschap. Een leuke ervaring, voor herhaling vatbaar. Hebben we gedaan tijdens een vakantie.
Bezocht in 2015, met partner.
8"Erg leuk met gezin"
Karin uit Uithoorn | 18 november 2016
Het bekijken van de stoomtrein is al heel erg leuk. De rit gaat langs leuke stationnetjes en in Valkenburg kun je nog lekker rondkijken voor je weer terug gaat. De conducteur laat kinderen op verzoek zelf de kaartjes knippen. Er is een speurtocht in de trein en bij het beginpunt voor kinderen. Bij het beginpunt ook een klein museumpje en plek om iets te eten of drinken.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Erg leuk, spannend en leerzaam, prachtig in natuur"
Wouters uit Gulpen | 23 september 2016
Aardige vrijwilligers, die kinderen zelf conducteur laten zijn, spannend toch. Leerzaam om oude stoom locomotief te zien en te ervaren.
Bezocht in 2016, met een groep.
Ilse Sweerman uit Amsterdam | 4 januari 2012
Met kerst gaan wij altijd met vrienden en onze kinderen naar een oude vakwerkboerderij uit 1704 in Epen. We lezen in de openhaard kamer, doen spelletjes en wandelen vooral heel veel. Onze kinderen zijn 6 en 8 jaar maar lopen rustig 10 kilometer mee langs het water en door het bos.
Aan het eind gaan we dan vaak lekker wat drinken en eten in herberg de Smidtse. Daar zag ik een foldertje van de stoomtrein. En wat zo leuk is: Ze hadden een high tea en de treinreis was omgetoverd in echte kerstsfeer.

Voor het eerst sinds jaren hadden we geen sneeuw dit jaar, dus dit maakte onze kerstvakantie in eigen land helemaal compleet.
M. Middelkamp uit Almelo | 17 december 2011
De ZLSM wordt ook wel "De Miljoenenlijn" genoemd doordat de aanleg van dit spoor - tussen Valkenburg en Kerkrade - ontzettend veel geld heeft gekost. Het is een prachtig traject, dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland met haltes in Schin op Geul, Wijlre, Eijs, Simpelveld, Spekholzerheid en Kerkrade. Onderweg kan men uitstappen voor een wandeling in het heuvellandschap. Houd echter wel de dienstregeling in de gaten! De stoomtrein rijdt zowel in het hoog- als in het laagseizoen.
Het reizen in de trein in een belevenis voor jong en oud!
Gerrit Middelkamp uit Almelo | 18 mei 2011
Prachtig avontuur in een heuse stoomtrein. De "miljoenenlijn" voert u dwars door het heuvelland van Zuid-Limburg. U geniet in het zachte pluche van het rijtuig van het mooie landschap. Zo beleeft u een keer een andere manier van reizen!
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Simpelveld

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.