Continium - Discovery Center Kerkrade

Musea in Nederland > Limburg > Kerkrade
Continium - Discovery Center Kerkrade in Kerkrade, Limburg
Niet alleen voor de kleinkinderen leerzaam en interessant, maar ook voor de volwassenen. Later stonden we versteld wat onze kleinzoon allemaal opgepikt had en onthouden had. ..
W. Leenhouts, 20198 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(43 stemmen)
79%
Stem nu ook
Continium - Discovery Center Kerkrade is een doe- en beleefmuseum. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek betekenen voor jouw dagelijks leven. Er zijn allerlei leuke doe-stations, waarmee je zelf ontdekt hoe de wereld in elkaar zit.

Ga de strijd aan met robots, beleef hoe mensen in de mijnen werkten, ga shoppen in de supermarkt van de toekomst, stap ’s werelds grootste brein binnen en ervaar welke lichaamsdelen kunnen worden vervangen door de Robo-chirurg.

Naast Discovery Center Continium bevindt zich op het Museumplein in Kerkrade het Columbus earth theater en Cube design museum.

Openingstijden 2020

Het gehele jaar: dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur

Gesloten op Nieuwjaarsdag, 3 maart, 4 maart, 5 maart, Koningsdag en 1e Kerstdag.

In schoolvakanties (regio zuid) op maandag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Continium discovery center is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Entreeprijzen 2020
Kinderen t/m 4 jaar: gratis
Vanaf 5 jaar: € 12,50

Museumjaarkaart: gratis

Bezoekersinformatie

Continium - Discovery Center Kerkrade
Museumplein 2
6461 MA  Kerkrade
Telefoon: 045-5670809

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Continium - Discovery Center Kerkrade

8 reviews | Voeg een review toe
Continium - Discovery Center Kerkrade scoort een 7,9 uit 10 op basis van 43 stemmen en 8 reviews.
9"Erg leuk."
W. Leenhouts uit Maarheeze | 15 november 2019
Niet alleen voor de kleinkinderen leerzaam en interessant, maar ook voor de volwassenen. Later stonden we versteld wat onze kleinzoon allemaal opgepikt had en onthouden had.
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
10"Ontzettend leuk en leerzaam."
Jannemieke huys uit Waalre | 18 juni 2019
Voor kinderen vanaf 7 jaar een leuke en leerzame dag. Veel activiteiten en onderzoekjes. Goede ruime opzet met fijne uitleg. Aanrader! Kinderen erg enthousiast.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
10"Geweldig leuk!!"
Angie uit Brunssum | 27 november 2018
Een enkel ding werkte niet goed. Voor de rest geweldig leuk. Als mijn kleinkinderen af komen willen ze er altijd heen.
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
9"Bijzonder leuk museum om vooral dingen te doen"
Tjarko uit Oss | 6 mei 2017
Erg leuk museum met veel doe dingen maar het is wel zo dat een aantal zaken niet, of niet lekker werken, het is gedateerd. Echter al met al zeer de moeite waard en beter dan menig "kindvriendelijk" museum. Als jaarkaarthouders gaan we erg veel naar een zo divers mogelijk aanbod van museums en deze zit zeker in de top 10.
Bezocht in 2017, met jonge kinderen.
Jana uit Nuth | 19 december 2012
We waren in het continuum met ons dochtertje van 2,5 jaar en ons neefje van 5. Gewoon geweldig. Bijna alles is interactief, ze hebben zelfs voor de kinderen een klein " laboratorium" waar ze zelf zeepjes kunnen maken, of huisjes of... Noem het maar op. Zo leren ze spelenderwijs en houden ook nog iets vasts in hun handen als herinnering, als ze naar buiten gaan. De medewerkers zijn buitengewoon vriendelijk, de kids zijn er helemaal goed verzorgt en hebben de dag van hun leven.
3 personen vinden dit nuttig
G. Kersten uit Veulen | 14 december 2012
De kinderen vonden het super interessant!! Je kon ook in het Science Lab (tegen betaling) nog een proefje doen of iets maken. (bijv. glas graveren). Dit vonden ze ook leuk om te doen. Leerzaam uitje voor kind en volwassene!!
Liel otten uit Beek | 4 januari 2012
Dit is een super leuk interessant center voor jong en oud. zeker voor een toch wel vakers regenachtig landje als dat van ons!
S.Smeijsters uit Sittard | 15 oktober 2010
Continium Discovery Center was werkelijk een hele ontdekking. Onze reis begon in de Time Warp, waar we in 5 minuten even door de tijd gingen. Het was heel mooi gemaakt, iets dat ik nog niet eerder ergens gezien heb. In de Explore Zone ging het over allerlei ontwikkelingen in de samenleving. Vooral voor kinderen was het heel interessant door allerlei doe-dingen. Een duik in de Hall of Fame was maar kort. Het is interessant, maar jammer genoeg spreekt het te weinig aan doordat alles in glazen vitrines gelegd is. Een rondje erdoorheen en je hebt het wel gezien. De wisseltentoonstelling over Sport was heel leuk! We hebben gegolfd in een golfsimulator, geprobeerd schijven raak te schieten en opgenomen hoe we van het startblok wegrennen. Ook zijn we een heel stuk wijzer geworden over allerlei sportonderdelen en ontwikkelingen. Na nog een reis naar de maan, samen met drie vliegjes in het 3D-theater, ging het weer naar huis. We hebben veel plezier gehad en weer wat geleerd!
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Kerkrade

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.