Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Gevangenismuseum

Agenda |
Gevangenismuseum in Veenhuizen, Drenthe
We hadden gereserveerd voor tijdslot 14: 45. Waren al eerder in veenhuizen, dus gingen even op een terrasje bij maallust. Hier ontdekten we dat er ook een fantastische wandeling van 2,5 uur was die ..
Hannie, 2021
53 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(54 stemmen)
87%
Stem nu ook
In het Gevangenismuseum ontdek je welke straffen door de tijd heen opgelegd werden en hoe een gevangenis er vroeger uit zag. Ook kun je een cel van binnen bekijken en aan de schandpaal staan. En hoe zou je het vinden om op de stoel van de rechter plaats te nemen? Het kan in het Gevangenismuseum.

Behalve het museum zijn er tal van activiteiten die een bezoek nog leuker maken. Maak een rondrit in een echte boevenbus en bezoek de échte strafgevangenis de Rode Pannen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er de spannende speurtocht de Vloek van Veenhuizen.


Bezoekersinformatie

Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341 AA  Veenhuizen
Telefoon: 0592-388264
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Gevangenismuseum

53 reviews | Voeg een review toe
Gevangenismuseum scoort een 8,7 uit 10 op basis van 54 stemmen en 53 reviews.
6"Valt tegen"
Hannie uit Cothen | 1 augustus 2021
We hadden gereserveerd voor tijdslot 14: 45. Waren al eerder in veenhuizen, dus gingen even op een terrasje bij maallust. Hier ontdekten we dat er ook een fantastische wandeling van 2,5 uur was die begon om 14: 00 uur. Helaas dat ging voor ons niet lukken, jammer dat we dit nergens gelezen hadden. Eenmaal bij het museum bleek dat het verhaal van het pauperparadijs al vol was, de rode pannen ook evenals de boevenbus. Op de site kun je echter maar 1 rondje aanvinken. Bij de kassa werd ons verteld dat we dan om 10 uur hadden moeten komen. Wie gaat er in hemelsnaam om 10 uur naar toe als je er pas om 14: 45 in kunt­čÖł de reactie van het museumpersoneel was totaal niet begripvol. Dan moesten we nog maar een keer terugkomen. We hebben er 140 km voor moeten rijden ( retour) jammer het een hele gevulde dag kunnen zijn.
Bezocht in 2021, met partner.
9"Geweldig museum op een geweldige plek"
Lia witmer uit Utrecht | 21 november 2020
De geschiedenis van dit museum is erg interessant. Mensen die in armoede leefden in de "randstad" konden hier terecht komen en werden aan het werk gezet en heropgevoed. Generaties lang soms. De huizen eromheen waren voor de bewakers en de bazen. Het verschil in rang bepaalde het huis. Als een persoon bevorderd werd moest hij dan ook verhuizen naar een groter huis. Het leven van de cli├źnten wordt inzichtelijk gemaakt en er zijn romans op de werkelijkheid gebaseerd die ook deze verhalen duidelijk maken. (Het Pauperparadijs) de omgeving is prachtig. Een aanrader. Ook voor herhaling vatbaar ik heb naast een bezoek van een dagdeel er zelfs een aantal jaren geleden ook gelogeerd in een van de huizen en naast het bezoek aan het museum ook tochten in de omgeving gemaakt. Ook is er een aparte gevangenis te bekijken. Indrukwekkend, toen was de begrafenis van een oud bewoner wiens kist in het veld tussen de bloemen stond.
Bezocht in 2019, met partner.
9"Heel leerzaam en indrukwekkend"
Hetty van Donge uit Castricum | 21 november 2020
Geheel is op een ruime wijze opgezet. Ook leuk zijn de interactieve onderdelen ( bv rechtbank) en de rit met de boevenbus maakt duidelijk hoe groot het gehekte terrein is. Mooi is ook de functie die aan de oude cellen is gegeven ( kleine ondernemers).
Bezocht in 2019, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Een belevenis voor groot en klein"
Henny vd Veen uit Assen | 20 november 2020
Ik ben er al vaak geweest samen met mijn man en ook met onze kleinkinderen.
Het is zeer toegankelijk en informatief en voor kinderen spannend en grappig en soms ook een beetje eng zoals de ruimte waar je moet wachten.
Natuurlijk zijn we ook met de boevenbus geweest en dat was zo leuk. Tenslotte het reastaurant, nou dat is een aanrader voor groot en klein.
Bezocht in 2018, met partner.
8"Heel erg leuk om te bezoeken."
H. Springer uit Emmer-compascuum | 28 november 2019
Een mooi museum, zeker een bezoekje waard. Veel informatie over de gevangenis van vroeger en heden. Leuk buitenterras. En een leuk winkeltje.
Bezocht in 2019, met partner.
8"De moeite waard"
J. Dillen uit Rhenen | 27 november 2019
Het is echt de moeite waard om daar naar toe te gaan om te zien en te ervaren hoe men vroeger met deze mensen omging en wat er in deze mensen omging. Alleen hier als gast te zijn geeft al weer om op het rechte pad te blijven.
Bezocht in 2018, met partner.
10"Het pauperparadijs eerst gelezen en zo is het"
Mevr. Anneke koster-hoekzema uit Lemmer | 6 november 2019
Zoveel van onze geschiedenis wordt daar getoond-zoveel ellende: armoede op die plaats/prachtige omgeving en een prachtige rondrit met de bus langs historische gebouwen-een aanrader.
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
9"Erg leuk om dit een keer te bezoeken."
C. Stelwagen. uit Assen. | 29 oktober 2019
Mensen moeten hier gewoon naar toe gaan, en zich dan laten verrassen wat zo al te doen is.
Vooral met je kinderen of kleinkinderen. Vermaken zich prima.
Bezocht in 2017, met oudere kinderen.
10"Ontzettend leuk museum."
Kruk uit Kudelstaart | 2 oktober 2019
Vind het een super leuk museum.
Ben hier met kleinkinderen geweest en het was zeer leerzaam.
Wat ook heel erg spannend was, was de rit met de boevenbus.
Bezocht in 2019, met jonge kinderen.
8"Leuk om te zien en te lezen"
Es uit Zuidwolde | 29 december 2018
Heel erg leuk om het verleden te zien hier. Op sommige dagen is het erg druk maar ook erg gezellig met kraampjes en muziek.
Bezocht in 2017, met partner.
   ´╗┐