Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum W

- Het museum wordt momenteel gerenoveerd, gerestaureerd en heringericht. Het museum zal in het voorjaar van 2022 weer haar deuren openen -

Museum W heeft een prachtige collectie die het, alleen al vanwege de intrinsieke waarde, verdient om goed bewaard en beheerd te worden, zodat deze voor het nageslacht behouden blijft. Maar natuurlijk willen we de collectie en alle bijbehorende verhalen ook graag delen met onze bezoekers. Daarom wordt er op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan een geheel vernieuwde collectiepresentatie.

Kringloop VAN HET LEVEN
In het vernieuwde museum biedt Museum W je de gelegenheid om een route af te leggen langs de ‘kringloop van het leven’. Dit is een cultuurhistorische reis langs de belangrijkste levensthema’s waarmee ieder mens, ongeacht wie hij/zij is of waar hij/zij vandaan komt, mee te maken heeft of krijgt. Per thema worden verschillende collectiestukken getoond die het thema toelichten, ondersteunen en/of verder uitwerken. De verschillende deelcollecties leveren ‘het materiaal’ waarmee spannende combinaties ontstaan.

Naast het bieden van inzicht en perspectief, vormt een reflectieve insteek een belangrijk aspect van de collectiepresentatie. Museum W heeft geen antwoorden, maar vraagt je wel – als je dit wilt – te reflecteren op je eigen mening, idee en positie naar aanleiding van de levensthema’s.
Thema’s die onder meer aan bod zullen komen zijn 'Ik', 'Familie & Gezin', 'Verhalen', 'Helden & Heiligen', 'Feest' en 'Lijden &

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk met een groep (vrienden)

Openingstijden

Het museum wordt momenteel gerenoveerd, gerestaureerd en heringericht. Medio 2022 wordt het museum heropend.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

8,- voor volwassenen

Bezoekersinformatie

Museum W
Meikoel 2
6001 EE  Weert
Telefoon: 0495-531920
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum W

1 reviews | Voeg een review toe
Museum W scoort een 9,2 uit 10 op basis van 26 stemmen en 1 review.
9"Mooi voorbeeld vn de beeldhouwkunst"
Ton boots uit Maasbree | 22 november 2017
Ieder die geïnteresseerd is in kerkelijke beeldhouwkunst /en beeldhouwkunst kan hier zijn hart ophalen.
Bezocht in 2017, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht