Het Houten Pad van Theodoor

Attracties in Nederland > Drenthe > Orvelte (gemeente Midden-Drenthe)
Het Houten Pad van Theodoor in Orvelte, Drenthe
Let op, je kunt de auto niet in het dorp parkeren, omdat het dorp autoluw is. Er zijn buiten het dorp 2 betaalde parkeerplaatsen a 3 euro per dag. Wordt het toch weer een betaald uitje... ..
Sjoukje, 20168 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle attracties tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(73 stemmen)
89%
Stem nu ook
Het Houten Pad van Theodoor is een leuke klim- en klauterroute voor kinderen door het bos bij Orvelte. Het pad is helemaal van hout gemaakt en staat in het teken van het varkentje Theodoor dat liever een wild zwijn wil zijn. 

Het Houten Pad van Theodoor is niet alleen een verhaal over een avontuurlijk varkentje. Het is ook een verhaal dat je zelf kunt spelen. In het begin is het pad makkelijk begaanbaar, maar verderop moet je oppassen. Het ene moment loop je hoog tussen de bomen en even later weer laag langs het water. 

Je kunt Theodoor laten knorren, vogels laten fluiten en schapen laten blaten. Of klimmen in de holle boom, muziek maken of je verstoppen in een vossenhol. 

Beginpunt/route
Vanaf de brink in Orvelte staat het Houten Pad van Theodoor goed aangegeven. Het beginpunt ligt ca. 1 km verderop in het bos.
Route Het Houten Pad van Theodoor (ca. 300 meter) is een route van Staatsbosbeheer en het Recreatieschap Drenthe. Met kinderen ben je er ca. een half uur mee bezig. 

Naast het kinderpad loopt een pad voor volwassenen. Bij het pad hoort een leesboekje over het varkentje Theodoor, verkrijgbaar bij Zoobizar in Orvelte, T 0593-322400.

Bezoekersinformatie

Het Houten Pad van Theodoor
net buiten Orvelte
Orvelte

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Het Houten Pad van Theodoor

8 reviews | Voeg een review toe
Het Houten Pad van Theodoor scoort een 8,9 uit 10 op basis van 73 stemmen en 8 reviews.
Sjoukje | 14 september 2016
Let op, je kunt de auto niet in het dorp parkeren, omdat het dorp autoluw is. Er zijn buiten het dorp 2 betaalde parkeerplaatsen a 3 euro per dag. Wordt het toch weer een betaald uitje...
17 personen vinden dit nuttig
Henk van de leest uit Berghem (NB) | 1 februari 2012
Ik ken het niet, maar zou graag willen kunnen oordelen. Dit is de eerste keer dat ik hiervan hoor. Maar de naam maakt mij nieuwsgierig.
1 persoon vindt dit nuttig
M de Lange uit Meppel | 24 december 2011
Heel erg leuk. Kinderen kunnen klimmen, rennen en fantaseren. Ook voor de grotere kinderen is het leuk. Verder kun je er heel goed picknicken.
2 personen vinden dit nuttig
HJ Booijink uit Fleringen | 30 oktober 2011
Het pad dat we met onze kleinkinderen bewandeld hebben is erg verrassend omdat er achter diverse bomen weer iets anders opdook van klimtoestellen met aparte geluiden erin verwerkt als je er over klauterde.
Er was daarom veel te lachen en een mooie omgeving te zien.
2 personen vinden dit nuttig
Miep | 26 oktober 2011
Leuk en erg grappig pad. theodoor neemt je mee op reis door zijn wereld. lekker actief pad in prachtige omgeving.
Oostenbrink uit Hooghalen | 8 juni 2010
Met een uitje van de buitenschoolse opvang zijn wij vorige jaar bij het houten pas van theodoor geweest, de kinderen hebben een geweldige dag gehad! en de mooiste bijkomstigheid, het is helemaal gratis! Wat drinken en broodjes mee en het is een hele middag feest.
G Meijer uit Emmercompascuum | 12 mei 2010
Het is erg leuk om hier heen te gaan met b.v een kinderfeestje. het is midden in de natuur en het plaatsje is erg leuk om te bezoeken of na die tijd een patatje met een ijsje te eten. Dus komt dit zien.!!!!!!!
1 persoon vindt dit nuttig
Dora uit Elst | 2 maart 2008
Onze kinderen (2 en 4 jaar) vonden het Houten Pad van Theodoor erg leuk. Het is 5 - 10 minuten lopen van het plaatsje Orvelte via een zandpad. Met een kinderwagen is het niet toegankelijk.

Oh ja, het is helemaal gratis! Orvelte zelf is een leuk museumdorpje dat ook al zeer de moeite waard is.
7 personen vinden dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Orvelte

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.