Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Poolse Bruid

22 juni t/m 17 juli 2022 | De Haver | Onderdendam (Het Hogeland)
De Poolse Bruid speelt opnieuw in Onderdendam

In de zomer van 2019 speelde theatervoorstelling De Poolse Bruid vier weken in een uitverkochte schuur van de historische boerderij De Haver in Onderdendam, een rijksmonument in het bezit van het Groninger Landschap. Publiek en pers waren razend enthousiast. “Het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep ECHO ademen met deze voorstelling zo nu en dan de kern, maar vooral de karakteristiek van een uniek provinciaal bestaan. Smaakt naar meer. Veel meer.” schreef een recensent van het Friesch Dagblad. Van 13 juni t/m 17 juli 2022 speelt de voorstelling opnieuw op het prachtige Hogeland.

“adembenemend minimaal” – Dagblad van het Noorden

Een mens heeft uitzicht nodig

In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid. De film is inmiddels Cultureel Erfgoed, won twee Gouden Kalveren, kreeg een Golden Globe-nominatie en is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit. Omdat het platteland in hoog tempo aan het veranderen is, nam actrice Lotte Dunselman het initiatief voor een theaterbewerking van de film waarin twee mensen uit twee verschillende culturen, door het noodlot samengebracht, elkaar leren kennen, ver weg van de bewoonde wereld.

De tekst voor deze toneelbewerking is van Jibbe Willems. Hij weet op indrukwekkende wijze woorden te geven aan het landschap, de stilte en dat wat niet gezegd wordt in de oorspronkelijke film. Een ode aan het Groninger landschap in een historische boerderij!.


Aanvangstijden

22 juni t/m 17 juli 2022: 20:00 uur

Woensdag t/m zaterdag 20:00
Zondag 14:30.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Kaarten €27,50.
 

Bezoekersinformatie

De Haver
Boterdiep Oostzijde 13
9959 PH Onderdendam (Groningen)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda