Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kees van Dongen - de weg naar succes

17 januari t/m 7 mei 2023 | Museum Singer Laren | Laren
Hoe het de Nederlandse schilder Kees van Dongen lukt om naast Matisse en Picasso uit te groeien tot een van de meest beroemde kunstenaars van de twintigste eeuw is te zien in de tentoonstelling Kees van Dongen, de weg naar succes in Singer Laren.

Van Dongen staat bekend als een kunstenaar van een mondain succes en als gevierd portretschilder. Hij behoorde echter tot een voorhoede van kunstenaars die aan het begin van de vorige eeuw artistieke vernieuwing zoeken in Parijs. Gastconservator Anita Hopmans, Van Dongen-specialist en senior conservator bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, onderzocht tot op heden onbekende schilderijen uit zijn avant-garde periode, die samen een verrassend en completer beeld geven van Van Dongens ontwikkeling.

De tentoonstelling met ruim 100 werken in zeven zalen toont een boeiende reconstructie van de stappen van de jonge Rotterdammer richting zijn cruciale rol te midden van de avant-garde. Er zijn bijzondere bruiklenen te zien uit binnen- en buitenland, waaronder van Museum Boijmans Van Beuningen, het Rijksmuseum en Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centre Pompidou, Musée d'Art Moderne de Paris en Musée national Picasso in Parijs, het Statens Museum for Kunst Kopenhagen, Kunsthaus Zürich, het Nouveau Musée National de Monaco en van een groot aantal, veelal internationale, particuliere collecties.


Aanvangstijden

17 januari t/m 7 mei 2023: 00:00 uur

De tentoonstelling Kees van Dongen is van 17 januari t/m 7 mei 2023 dagelijks open van 9.30 - 17.30 uur en op donderdag tot 21.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Museum Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • DOM under
    Ga op ondergrondse ontdekking in Utrecht .. »
  • Museum Catharijneconvent
    Museum over de geschiedenis van het christendom in Nederland. Met een verrassende collectie kunst. .. »
  • Slot Zuylen
    Middeleeuws kasteel waar je een mooie bloementuin en boomgaard kunt bezichtigen. Ook kun je hier con .. »
Zet alvast in je agenda