Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Llanto de la guitarra - Kamerkoor NEXT

Vrijdag 23 juni 2023 | Sint-Vituskerk | Hilversum
Kamerkoor NEXT verkent in Llanto de la guitarra (‘cries of the guitar’) samen met de veelzijdige gitarist Stefan Gerritsen bijzondere composities voor koor en gitaar. Onder leiding van Fokko Oldenhuis smelten stem en snaar samen in een programma dat is gestoeld op hedendaagse composities voor koor en gitaar van veelal Nederlandse componisten, sommige maar zelden uitgevoerd. Het samenspel van koor, akoestische en elektrische gitaar staat garant voor prachtige klanken en boeiende verhalen.

Voor dit programma selecteerde Kamerkoor NEXT samen met Stefan Gerritsen muziek die de mogelijkheden van koor en gitaar maximaal benut en zowel zangers als gitaar laat schitteren. Zo verklankt Lowell Dykstra de mysterieuze aantrekkingskracht van de gitaar in La guitarra en klinken in Yanomani van Marlos Nobre de uitroepen van een inheemse Braziliaanse stam na de dood van zijn sjamaan. Rijndert van Woudenberg schreef een compositie voor koor, gitaar en wijnglazen, en in Vasks indrukwekkende Piedzimsana bezingt het koor de geboorte van de zon. Diederik van der Laag schrijft voor Kamerkoor NEXT een nieuw opdrachtwerk voor koor en gitaar.

Programma: Werken voor koor en gitaar van Villa-Lobos, Nobre, Vasks, Micháns, Dykstra, Van Woudenberg, Ešenvalds, Brouwers en een wereldpremière van Diederik van der Laag.


Aanvangstijden

Vrijdag 23 juni 2023: 20:15 uur

20:15.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

12,50 - 22,50.
 

Bezoekersinformatie

Sint-Vituskerk
Emmastraat 5
Hilversum (Noord-Holland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda