Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Openingsconcert Jubileum Steinmeyer-orgel Bussum

Zondag 4 juni 2023 | Mariakerk/Koepelkerk, | Bussum (Gooise Meren)
Simon Stelling, titulair-organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk, Alphen aan den Rijn geeft op 4 juni 2023 een concert in de Koepelkerk/Mariakerk te Bussum. Vanaf 1975 is Stelling de vaste bespeler van het Alphense Steinmeyer-orgel (1922). Hij kreeg in 2017 de gouden medaille van de Franse Société académique “Arts-Sciences-Lettres” toegekend voor zijn veertig jaar lange inzet voor romantische en moderne Franse orgelmuziek.
Stelling: “Dit Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk is een bijzonder orgel. Het klinkt heel anders dan het Steinmeyer-orgel in Alphen aan den Rijn waar ik al 48 jaar op speel. Je weet dat de orgels van dezelfde bouwer zijn maar het karakter is toch verschillend. Het orgel in Alphen heeft meer registers maar qua volume is dit orgel in de Koepelkerk niet minder. Ik ben ontzettend blij dat het voor het Nederlandse orgellandschap behouden is gebleven als een van de twee Steinmeyer orgels die bespeeld kunnen worden”.
Tijdens het openingsconcert brengt Stelling werken van componisten wiens geboortejaar dit jaar wordt gevierd zoals Jacques-Nicolas Lemmens (200e geboorte jaar), Max Reger en Joseph Jongen (150e geboortejaar) en ook Edward Griegs “Morgenstimmung” ten gehore. Tenslotte speelt hij Edward Griegs “Morgenstimmung”, Franz von Suppé’s Ouvertüre "Dichter und Bauer” en Dmitri Sjostakovitsj’s “Second Waltz”, werken die hij voor orgel heeft bewerkt.


Aanvangstijden

Zondag 4 juni 2023: 16:00 uur

16.00 - 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Bezoekersinformatie

Mariakerk/Koepelkerk,
40 Brinklaan
1404 EW Bussum (Noord-Holland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda