Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn

10 maart t/m 2 juni 2024 | Bezoekerscentrum Leudal | Haelen (Leudal)
Binnen het Bezoekerscentrum Leudal wordt meerdere keren per jaar een pakkende expositie georganiseerd. Deze exposities hebben altijd betrekking op de natuur, cultuur, de geschiedenis en zelfs verduurzaming in het Leudal komt aan de orde.

Van 10 maart tot en met 2 juni 2024 verzorgt de Macrofauna en Plankton werkgroep Midden-Limburg deze tentoonstelling. De bezoeker maakt kennis met de kleinste diertjes en plantjes uit de natuur.
De werkgroep wil de bezoeker laten ervaren hoe je op een vrij simpele manier, aan de hand van levende diertjes en planten de waterkwaliteit van water in poelen, vennen, beken en ja, ook je eigen vijver kunt bepalen.
In deze tentoonstelling is te zien hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn. Laat je tijdens de expositie verbazen door de aanwezige macro- en microfauna in het water.

Workshops
Tijdens deze periode zal de werkgroep op drie zondagen een workshop organiseren. Deelnemers worden meegenomen in het monsternemen, observeren door een microscoop en het op naam brengen van de vangst uit het water.

Opening met workshop
De opening van de expositie is op zondag 10 maart. Deze dag zullen vrijwilligers van de Macrofauna en Plankton werkgroep van 13.00 tot 16.00 uur een workshop geven. De toegang voor deze workshop tijdens de openingsdag is gratis.
De expositie is te bezichtigen van 10 maart t/m 2 juni 2024 gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal. Entree expositie: € 2,50 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar grat.


Aanvangstijden

10 maart t/m 2 juni 2024: 12:00 uur

De tentoonstelling is te bezichtigen gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal. Het bezoekerscentrum is op maandag gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

€ 2,50, kinderen en donateurs van Studiegroep Leudal gratis.
 

Bezoekersinformatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
6081 NP Haelen (Limburg)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Fort Museum Venlo - Bezoekerscentrum ...
    Museum in Venlo .. »
  • Cuypershuis
    Museum over het leven en de werken van Pierre Cuypers, architect van het Rijksmuseum. .. »
  • Museum W
    Gemeentemuseum Weert identiteit & zingeving centraal .. »
Zet alvast in je agenda