Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expeditie Zuiderwaterlinie Lith

Zondag 24 september 2023 | MFA De Snoeck | Lith (Oss)
Expeditie Zuiderwaterlinie is een Brabantse ontdekkingstocht langs natuur, historie en cultuur. Lopend, fietsend of varend: met elke Expeditie zijn steeds weer nieuwe ontdekkingen te doen langs de historische waterlinie. Expeditie Zuiderwaterlinie: Lith start je tussen 10.00 en 12.00 uur.

Expeditie Zuiderwaterlinie: Lith voert tijdens een route van 8 kilometer over land en water langs o.a. Museumboot De Schokker en molen Zeldenrust. QR-codes, gidsen, kunstenaars, muzikanten en natuurkenners vertellen onderweg het verhaal van dit specifiek stukje Zuiderwaterlinie. Wie Lith eens vanuit Gelders perspectief wilt zien, gaat even naar de overkant met het pontje. De Expeditie wordt gezamenlijk afgesloten met Brabantse gezelligheid!

Expeditie Zuiderwaterlinie: Lith leidt naar de mooiste dorp aan de rivier. De dijken die in de 13e eeuw langs de Maas zijn aangelegd, dienden om het water van de Maas te beteugelen zodat de binnendijkse grond bruikbaar bleef. Maar vijandig water liet zich daar niet altijd door verslaan. De inwoners van Lith, nu onderdeel van de gemeente Oss, konden zich dan behelpen via de vele dorpspaden op hoge zandruggen. Benarde boeren vonden zo met hun vee een uitweg naar hoger gelegen gebied en inwoners konden met droge voeten naar de dijk, kerk en school. De paden van Lith bewezen hun waarde ook tijdens de oorlog met de Fransen tussen 1795 - 1814.


Aanvangstijden

Zondag 24 september 2023: 00:00 uur

Tussen 10.00 en 12.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de activiteit zelf.

Bezoekersinformatie

MFA De Snoeck
Marktplein 24
5397 EW Lith (Noord-Brabant)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Activiteit | Overig actief

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda