Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Orphée Euridice op Vliegveld Twenthe Enschede

Vrijdag 3 juni 2022 | Vliegveld Twenthe | Enschede
Voor het eerst een live-opera op Vliegveld Twenthe! In het Pinksterweekend wordt de wereldberoemde Orphée + Euridice van Gluck live uitgevoerd: met barokorkest, dansers, koor en solisten. In Hangar 10. Een project met vele professionele musici, leerlingen van cultuurprofielschool Het Kottenpark, vrijwilligers en Vocaal Ensemble Ex Arte.

Hangar 10 van voormalig Vliegveld Twenthe vormt het decor voor de opera. Deze oude motorwerkplaats voor F16-straaljagers biedt een intrigerende achtergrond voor de klassieke Orpheus-mythe. Een geweldige omgeving voor het verhaal van de allesverzengende liefde van Orphée en zijn Euridice die hij kwijt dreigt te raken aan de onderwereld.

De jonge geliefden (solisten Noëlle Drost en Ilja Aksionov) nemen de bezoeker van dit locatietheater mee met hun aangrijpende liefdesverdriet, in prachtige en melodieuze zang, zonder de lange vocale uithalen die bij veel opera's gebruikelijk zijn.

Het opera-spektakel kent zo'n 100 uitvoerenden: de sopraan Noëlle Drost (Euridice) en de uit Litouwen afkomstige 25-jarige tenor Ilja Aksionov (Orphée), Barokorkest La Sorpresa dat op authentieke instrumenten speelt en Vocaal Ensemble Ex Arte, met koorsolist Maria Kraaijkamp (Amor). Ook doen leerlingen mee van cultuurprofielschool het Kottenpark uit Enschede. Een prachtige mix van oud en jong, beroepsmusici en -solisten, koorzangers en scholieren, figuranten en vrijwilligers. Onder leiding van regisseur Jasper Korving en dirigent Emile Engel.


Aanvangstijden

Vrijdag 3 juni 2022: 20.30 uur
Maandag 6 juni 2022: 15.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 45 volwassenen
€ 25 t/m 18 jaar.
 

Bezoekersinformatie

Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
7524 PT Enschede (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Opera

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht