Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Petite Messe Solennelle - Rossini

Zondag 27 november 2022 | H. Pancratiusbasiliek | Tubbergen
Op zondag 27 november brengt het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt de Petite Messe Solennelle van Gioachino Rossini in de H. Pancratiusbasiliek in Tubbergen. De Petite Messe wordt uitgevoerd in de bijna originele setting met twee vleugels, harmonium, vier solisten en klein koor. De vleugels zullen worden bespeeld door Edith Velthuis en Inge Lulofs en het harmonium door Bert Mooiman. De solopartijen worden vertolkt door de leden van het Clarus solistenkwartet: Petra Stoute, Florieke Beelen, Peter Gijsbertsen en Patrick Pranger (resp. SATB). Het geheel staat onder leiding van Herman Koops.
Rossini componeerde deze mis in 1863, meer dan 30 jaar na zijn laatste opera, en noemde het zijn “laatste zonde van ouderdom”. Het uitgebreide werk is een missa solemnis, maar niet zonder ironie noemde hij het “kleine mis”. Omdat Rossini bang was dat andere componisten zijn mis om zouden zetten naar een versie voor orkest, deed hij dat zelf in 1867. Mardi le Vingt voert de mis uit in de originele setting met twee vleugels en een harmonium.


Aanvangstijden

Zondag 27 november 2022: 15:00 uur

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is geopend vanaf 14.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entreekaarten zijn te bestellen vanaf €17,50. Als u zeker wilt zijn van een (goede) zitplaats adviseren we om kaarten te bestellen via de website van Mardi le Vingt. Tickets zijn ook te koop aan de kassa bij de kerk.
 

Bezoekersinformatie

H. Pancratiusbasiliek
Grotestraat
7651 Tubbergen (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda