Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jubileumconcert Bosch Blazers Ensemble

Zaterdag 10 december 2022 | Protestantse kerk | Berlicum (Sint-Michielsgestel)
bewaar
Het Bosch Blazers Ensemble (bbe) bestaat dit jaar 30 jaar en geeft op zaterdag 10 december a.s. Om 20.00 uur een jubileumconcert in de mooie protestantse kerk, Raadhuisplein 4,5258 Bj te Berlicum. Het Bbe is een dubbelkwintet van blaasinstrumenten (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot, aangevuld met een contrabas) met een bezetting van vergevorderde amateur muzikanten. In de afgelopen 30 jaar heeft het Bbe vele klassieke concerten gegeven in Brabant en omstreken. Het Bbe staat momenteel onder leiding van Marnix van den Berg.
Op het programma van 10 december staan onder andere de Gran Partita (kv 361) van Mozart en de Tsjechische suite van Dvorák. De Gran Partita van Mozart is een grootse symfonische serenade, oorspronkelijk voor 8 houtblazers en 4 hoorns, maar door N.p. Thomas bewerkt voor dubbel kwintet. Hoogtepunt is het derde deel, het adagio, met lyrische melodielijnen van hobo, klarinet en de hoorn.
De Tsjechische suite van Dvořák is een samenstel van folkloristische, Boheemse dansen. Doorgaans wordt dit intense werk uitgevoerd door een symfonieorkest. Graham Sheen heeft een mooie bewerking gemaakt voor dubbel kwintet.
Met deze bijzondere werken van twee grootse componisten, die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken belooft het een waardig en zeer interessant jubileumconcert te worden.
De zaal is geopend vanaf 19.30. Entreeprijs 10 euro inclusief een consumptie.


Aanvangstijden

Zaterdag 10 december 2022: 20.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entreeprijs 10 euro. Inclusief 1 consumptie.
 

Bezoekersinformatie

Protestantse kerk
Raadhuisplein 4
5258 BJ Berlicum (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda