Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Podium Jazzwerkplaats

Zondag 29 januari 2023 | Jazzwerkplaats Den Bosch | Den Bosch ('s-Hertogenbosch)
Podium Jazzwerkplaats geeft op 29 januari 2023 twee bijzondere muzikanten de ruimte: Fulco Ottervanger en Wilbert de Joode. Hun muziek verbindt zich door middel van improvisatie, hedendaagse compositie en hun voorkeur voor het aangaan van ongewone samenwerkingen.

Fulco Ottervanger (1984) is een Nederlands-Belgische multi-instrumentalist, componist en zanger in de jazz-, pop- en experimentele hedendaagse muziek. Hij is onder meer bekend van De Beren Gieren, STADT, BeraadGeslagen en zijn Nederlandstalige liedjes onder zijn eigen naam FULCO. Hij groeide op in Brussel en heeft Nederlandse roots. Ottervanger begon op jonge leeftijd cello, gitaar en piano te spelen en muziek te schrijven. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij jazz piano en hedendaagse compositie. Naast zijn eigen projecten gaat hij samenwerkingen aan met mensen uit andere disciplines zoals schrijvers, dichters, tekenaars, dansers en filmmakers. Ottervanger geeft geregeld vrije improvisatieconcerten.

Wilbert de Joode (1955) is een ware onderzoeker van bas-pizzicato en strijktechnieken. Hij speelt contrabas sinds 1982 en sloot zich aan bij groepen die improviseerden in een jazz-setting. Hij ontwikkelde zich tot één van de meest actieve bassisten op het Europese geïmproviseerde muziekcircuit. Zijn individuele stijl en persoonlijke toonkleur – hij speelt op darmsnaren – zijn zeer herkenbaar. In 2016 wint Wilbert de Joode de Boy Edgarprijs.


Aanvangstijden

Zondag 29 januari 2023: 16.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Ticket à 15,- (studententickets 7,50 euro) via website of aan de deur.
 

Bezoekersinformatie

Jazzwerkplaats Den Bosch
Tramkade 26
5211 VB Den Bosch (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda