Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Americas

Zaterdag 25 maart 2023 | Concertzaal | Tilburg
bewaar
The Americas, America genoemd, ook wel The New World (de nieuwe wereld). Het verhaal van ‘Americas’ begint in 1492 met de ontdekking van de huidige Bahama’s door de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoffel Columbus. Het lijkt een paradijs, dat echter snel bedorven wordt door Europeanen, die belust op goud massaal op zoek gaan naar het El Dorado. De Europeanen brachten hun christelijke cultuur naar Amerika en brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar de overkant van de Atlantische oceaan. Samen met de nog aanwezige ‘Indianen’ cultuur kreeg je een samensmelting van deze bijzondere mengeling van rassen en culturen. In een kort tijdsbestek ontstond een unieke en diverse muziekcultuur met stijlen als de Colombiaanse Cumbia, de Mexicaanse Huapango, Braziliaanse Samba en diverse jazz-vormen uit de USA. Deze en andere muziekgenres vormen de rode draad bij het concert ‘Americas’.

Een mooi thema in de reeks van succesvolle projecten van Orkest L’ Aventure Musicale. Tijdens deze avond gaat Peter-Paul van Esch met zijn orkest en het publiek op avontuur in Noord- en Zuid-Amerika met muziek uit Mexico, Colombia, Venezuela en de Verenigde staten. Daarnaast speelt het orkest samen met Popkoor Prestige, twee zangsolisten en wordt er gedanst.

In navolging van Columbus gaan muzikanten en publiek in ‘Americas’ op muzikaal avontuur.


Aanvangstijden

Zaterdag 25 maart 2023: 20:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

De toegangsprijs bedraagt 17,50€ per persoon.
 

Bezoekersinformatie

Concertzaal
Louis Bouwmeesterplein 1
5038 TN Tilburg (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda