Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

La Petite Écurie hoboband historisch slagwerk

Vrijdag 22 september 2023 | Koepelkerk | Sappemeer (Midden-Groningen)
La Petite Écurie (hoboband en historisch slagwerk) met werken van Purcell, Händel, Dornel, Schieferdecker, Vivaldi en Keiser

Johann Christian Schieferdecker componeerde in 1713 zijn dertien “Musicalische Conzerte, bestehend aus etlichen Ouverturen und Suiten”. In het voorwoord van deze compositie schrijft hij: “[…] ze zijn met zoveel zorg gecomponeerd dat ze, bij gebrek aan de nodige mensen, ook met slechts vier stemmen konden worden uitgevoerd, namelijk drie hobo's en een fagot”. De Duitse componist was zich ervan bewust dat zijn muziek perfect zou functioneren zonder strijkinstrumenten. Deze frase is dan ook de leidraad geworden voor het nieuwste concertprogramma, No Strings Attached. La Petite Écurie heeft Schieferdeckers idee toegepast op muziek van componisten uit Frankrijk, Italië en Engeland, waarbij het ensemble de eindeloze virtuoze mogelijkheden toont.

La Petite Écurie is een hoboband die 17de- en 18de-eeuwse muziek uitvoert op historische instrumenten. De naam verwijst naar La Grande Écurie, een muziekgezelschap aan het hof van Lodewijk XIV in Versailles, waar vooral blazers speelden.


Aanvangstijden

Vrijdag 22 september 2023: 20.15 uur

20.15 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

normaal €23,50
<18 jaar / CJP / studenten €10,00.
 

Bezoekersinformatie

Koepelkerk
Noorderstraat 169
9611 AD Sappemeer (Groningen)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda