Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kamermuziek uit de romantiek door Trio 258

Zondag 28 januari 2024 | Buiksloterkerk | Amsterdam
TRIO 258 speelt vandaag een mooi concert met muziek van Haydn, Smetana, Dvořák en Rachmaninoff. Het trio ontstond in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam en bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling. Het trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Tivoli Vredenburg Utrecht, Opéra National de Bordeaux (Frankrijk) en op festivals als het Storioni Festival en het Grachtenfestival. Ook is het ensemble regelmatig te zien bij televisieprogramma’s als Podium Witteman en Podium Klassiek.

Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend op zoek naar een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek. Daarbij focust TRIO 258 zich met name op de romantiek (1810 - 1915). Uit die periode bestaan geluidsopnames waaruit in zekere mate af te leiden is hoe er in die tijd gespeeld werd. TRIO 258 laat zich door deze overlevering inspireren. Daarnaast spelen Eduardo en Leonard net zoals de strijkers uit de romantiek op darmsnaren. Die snaren ontstemmen sneller, vormen daardoor een grotere uitdaging om te bespelen, maar bieden meer mogelijkheden op het gebied van klankkleur en articulatie.

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Fazil Say, met bijzondere aandacht voor het romantische repertoire voor pianotrio. Het debuutalbum ‘The Return’ van TRIO 258 met werk van Sergei Rachmaninoff kwam in.


Aanvangstijden

Zondag 28 januari 2024: 15.30 uur

Het concert begint om 15.30 en duurt tot ca. 17.15 uur (met een pauze). De kerk is open
vanaf 15.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree (inclusief koffie en thee): € 15,00 (Volwassenen), € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk),
€ 7,50 (<18 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
1034 VZ Amsterdam (Noord-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda