Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Intieme Mahler 5

Zaterdag 25 november 2023 | Grote Kerk | Steenwijk (Steenwijkerland)
Gustav Mahler’s wereldberoemde vijfde symfonie zoals die nog nooit geklonken heeft! In een nieuw arrangement van dirigent Tjeerd Barkmeijer, uitgevoerd door het Kamerorkest van het Noorden. Nu te beleven in een intieme setting, dicht op de huid van de musici en de muziek zelf.

Mahler stort zijn hart uit in deze 5e symfonie. In het eerste deel zet hij direct de toon met een tragisch klinkende solotrompet, alsof het (nood)lot voor de deur staat. Marsachtige passages lijken de onafwendbaarheid van het leven uit te drukken, afgewisseld met zachte, bespiegelende gedeeltes. Het stormachtige tweede deel exploreert met veel tumult een angstig innerlijk conflict, waarna een opgewekte hoornsolo een keerpunt inluidt, gevolgd door dansachtige gedeelten die dan weer vrolijk, dan weer moeilijker te duiden zijn. In het wereldberoemde vierde deel ‘Adagietto’ komt de liefde Mahler (en ons) verlossen. Met veel gevoel, maar zonder opsmuk, verkennen we de intense warmte en spanning, maar ook moeilijke vragen en twijfels die werkelijke liefde oproept. Het machtige vijfde deel viert tenslotte de overwinning van liefde en licht op het donker, als vuurwerk in het universum.

De symfonie wordt in niet uitgevoerd zoals gewoonlijk - met groot orkest op een groot podium, ver weg en op een voetstuk - maar door slechts één musicus per partij, waardoor je als publiek dicht op de huid van de uitvoerenden zit en daardoor heel direct betrokken bent bij de uitvoering.


Aanvangstijden

Zaterdag 25 november 2023: 20:15 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 22,50 (standaard) / € 15,- (tm 29 jaar).
 

Bezoekersinformatie

Grote Kerk
Kerkstraat 22
Steenwijk (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda