Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Hymne au Soleil

Zaterdag 17 februari 2024 | Grote Kerk | Emmen
Het nieuwe programma van het Noordelijk Vocaal Ensemble o.l.v. Leendert Runia zet de spotlight op twee zussen uit het Frankrijk aan het begin van de 20ste eeuw. Nadia en Lili Boulanger worden wel beschouwd als de twee meest invloedrijke vrouwen van de geschiedenis van de klassieke muziek.

Lili (1893 – 1918) schreef in haar korte leven een indrukwekkend oeuvre en won op haar 19de als eerste vrouw ooit de Prix de Rome, een prestigieuze prijs voor jonge kunstenaars. Het NVE zingt drie koorwerken van haar.

Nadia (1887 – 1979), die uit piëteit naar haar overleden zus na 1918 niets meer heeft gecomponeerd, heeft een enorm aantal leerlingen gehad. Veel musici en componisten van de twintigste eeuw hebben hun carrière mede te danken aan Nadia Boulanger.
Van twee van haar Franse leerlingen (Darius Milhaud en Jean Françaix) en van de Amerikaan George Antheil zal het NVE ook muziek laten horen.

Sopraan Meike Weima en pianist Jan de Roos hebben een keuze gemaakt uit liederen van Lili en Nadia Boulanger en van Aron Copland, een leerling van Nadia.

Het Noordelijk Vocaal Ensemble zingt muziek van nu, van tien, twintig, vijftig, honderd jaar geleden, die ontroert en verwondert, maar die veel te weinig te horen is. Dit nieuwe programma rond Lili en Nadia Boulanger is de moeite van het ontdekken meer dan waard.


Aanvangstijden

Zaterdag 17 februari 2024: 20:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree aan de zaal = € 20,-
Voorverkoop - € 18,-
tot 26 jaar & vrienden van het NVE = € 12,-.
 

Bezoekersinformatie

Grote Kerk
Schoolstraat 5
7811 XX Emmen (Drenthe)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda