Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Concert Koorschool Drenthe

Vrijdag 31 mei 2024 | De Kandelaar | Assen
Op vrijdag 31 mei geven het opleidingskoor, concertkoor en Oude Muziek Ensemble van Koorschool Drenthe gezamenlijk een concert in De Kandelaar in Assen. De drie koren staan onder leiding van artistiek leider Arian van der Mark en de begeleiding op orgel en vleugel is in handen van Stef Tuinstra. Koorschool Drenthe wil koorzang op een zo hoog mogelijk niveau aanbieden. Daarbij is extra aandacht voor de zingende jeugd. Zij leren van jongs af aan (vanaf ca. 6 jaar ben je al welkom bij de Koorschool) hun stem als instrument te gebruiken. Hiervoor volgen alle leerlingen een AMV traject tijdens een half uur zangles in de week waarin muziektheorie, solfège en ritme centraal staan. Na het afronden van deze algemene muzikale vorming stromen de zangers door naar het concertkoor. Om hun stem verder te ontwikkelen blijven alle kinderen wekelijks zangles volgen naast hun repetitie. Voor het verbreden en het creëren van extra ontwikkelmogelijkheden is ruim een jaar geleden het oude muziek ensemble opgericht. Doel van dit (volwassen)ensemble is om een specialisatie in de oude muziek te kunnen bieden. Het doel van Koorschool Drenthe is dat we de zangers van de toekomst opleiden. Daar investeren we graag in en de resultaten laten we graag aan u horen! Het programma op 31 mei bevat werken van bekende componisten als Henry Purcell, John Rutter, Edward Elgar en Gabriel Fauré. Een aantal zangers zal ook solistisch te horen zijn met werken van Constantijn Huygens en Ditrich Buxtehud.


Aanvangstijden

Vrijdag 31 mei 2024: 19:30 uur

Het concert vindt plaats aan de Oude Molenstraat 20 en begint om 19.30 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Entree € 10,- p.p. (kinderen t/m 17 jaar gratis). Let op, er is geen pin, dus contant betalen of via de QR code. Na afloop van het concert is er nog ruimte om elkaar te ontmoeten en na te praten. Tegen een geringe vergoeding kan er koffie/thee gekocht worden bij de koster van de kerk.
 

Bezoekersinformatie

De Kandelaar
Oude Molenstraat 20
9401 DC Assen (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Concertboerderij d'Rentmeester
  Ruimte voor muziek & events .. »
 • Erwin de Vries in de Speulkoel
  Liedjesschrijver Erwin de Vries ‘oet Grunn’ zingt en speelt eigen Groningstalig repertoire. .. »
  23 juni
 • Komm Trost der Welt
  Vocaal Ensemble Delmenhorst (D) voert werken uit van Heinrich Schütz tot John Rutter. .. »
  22 juni
Uitgelicht