Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Wouter Berns - In verf verteld

3 september 2021 t/m 31 maart 2022 | Galerie Tripmaker | Kampen
In Galerie Tripmaker, de thuisbasis van kunstschilder Wouter Berns, is de expositie ‘Wouter Berns – in verf verteld’ te bezoeken. Op een speels filosofische wijze vertelt en verbeeldt Berns in zijn schilderijen over wat is en zou kunnen zijn. Een sleutelstuk in de expositie is ‘the red line’ (80 x 120 cm, acryl op doek, 2020). Een schilderij over de mens en zijn vrije ruimte; trek je een streep om jezelf af te schermen of om in alle vrijheid je eigen veilige ruimte te markeren? Een werk met als thema ‘tot hier en niet verder’.

De schilderijen van Wouter Berns verbeelden een onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. Zijn onderwerpen vindt hij in de literatuur, mythologie, muziek, film en de wereld om hem heen. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen en hoe ze zich verhouden tot elkaar, het klinkt overal in zijn werk door.

Eind 2020 werd zijn eerste roman ‘Een hemel voor Theo’ uitgegeven, een speels filosofische vertelling over hoop en verbondenheid, over hele en halve zolen, en dat iedereen het wel eens bij het verkeerde eind heeft. ‘Een hemel voor Theo’ werd goed ontvangen en is aangekocht door de Nederlandse bibliotheken.

Berns studeerde in 1992 af aan de kunstacademie in Kampen. Sinds 1991 exposeert hij in galeries en musea in binnen- en buitenland. Delen van het jaar is hij te vinden in zijn atelier in de Franse Ardennen.


Aanvangstijden

3 september 2021 t/m 31 maart 2022: 13:00 uur

Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Daarbuiten op afspraak.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Gratis parkeren op 5 minuten loopafstand in parkeergarage Buitenhaven aan de Noordweg/Oranjesingel. Vanaf treinstation Kampen is Galerie Tripmaker ongeveer 5 minuten wandelen.
 

Bezoekersinformatie

Galerie Tripmaker
Oudestraat, 190
8261 CW Kampen (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda