Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Marinus Boezem

5 juni t/m 14 november 2021 | Kröller-Müller Museum | Otterlo (Ede)
Het Kröller-Müller realiseert en presenteert voor het eerst alle vijftien Shows van Marinus Boezem tegelijkertijd. Marinus Boezem (Leerdam, 1934) wordt, samen met Jan Dibbets en Ger van Elk, gezien als de grondlegger van de conceptuele kunst in Nederland in de jaren zestig. Hij staat bekend om zijn vernieuwende kunstopvattingen, zijn bizarre en vaak ludieke happenings en zijn grootschalige werken in de openbare ruimte.

Al aan het begin van zijn loopbaan zegt Boezem de traditionele, ambachtelijke opvattingen over kunst vaarwel en begint hij met het maken van werken die dicht bij het echte leven staan. Hij gebruikt bewust niet-artistieke materialen en streeft ernaar, de beeldende kunst buiten de muren van het museum te brengen. Vaak verkoopt Boezem zijn kunstwerken slechts als een idee op papier en worden ze pas gerealiseerd in de tentoonstellingszaal.

De Shows, een reeks van vijftien tekeningen gemaakt tussen 1964 en 1969, zijn kenmerkend voor Boezems vroege periode en voor het conceptuele karakter van zijn werk. Het zijn ontwerpschetsen voor tentoonstellingsprojecten die op bestelling gerealiseerd kunnen worden. Boezem maakt van de Shows een gestencilde oplage van vijftig of honderd exemplaren en stuurt deze naar relaties in de kunstwereld, of hij brengt ze zelf aan de man door als een soort handelsreiziger langs de verschillende instituten te gaan met de tekeningen in een koffertje.


Aanvangstijden

5 juni t/m 14 november 2021: 00:00 uur

Geopend van dinsdag t/m zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassene: € 11,10
Kind 6 - 12 jaar: € 5,55
Kind 0 - 5 jaar: Gratis
Museumkaart: Gratis
Studenten / CJP en Cultuurkaart: € 5,55.
 

Bezoekersinformatie

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda