Muddy Pink Dinosaur

15 januari t/m 20 februari 2022 | Noorderlicht Studio | Groningen
bewaar
In de Noorderlicht Studio is de tentoonstelling ‘MUDDY PINK Dinosaur’ van de Vlaamse kunstenaar Sarah Carlier (Izegem, 1981) te zien. In haar foto’s en video-installaties tast zij de rol van kunst in het alledaagse leven af. Wat maakt iets tot kunst? En wat heeft de samenleving eraan?

Afgelopen voorjaar was Carlier de eerste artist in residence in de Noorderlicht Studio. Van daaruit maakte ze de stad tot haar atelier; ze verzamelde er objecten en verhalen, deed ingrepen in de openbare ruimte, benaderde Groningers die zelf creatief bezig waren en vroeg ze om hun werk aan haar uit te lenen. Carlier’s criterium daarbij was dat deze kunstwerken ‘gemaakt werden vanuit een intrinsieke behoefte om te creëren, en niet vanuit een gewenst kunstenaarschap’.

Juist de flexibele houding die ten grondslag ligt aan creativiteit – het loskomen uit de eigen denkbeelden, de dingen van alledag in een nieuw licht kunnen zien – is waar het makerschap van Carlier om draait. Al haar ‘studies’, kunstvondsten en het door haar gemaakte nieuwe werk dat op dit alles geïnspireerd is, komen als een speelse mix samen in de tentoonstelling ‘MUDDY PINK Dinosaur’. Carlier daagt de toeschouwer uit om anders te kijken; naar zijn/haar directe omgeving, naar de wereld én naar kunst.


Aanvangstijden

15 januari t/m 20 februari 2022

Donderdag tot en met zondag van 12 tot 17 uur.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Noorderlicht Studio
Akerkhof, 12
9711 JB Groningen (Groningen)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Groningen

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.