Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Expositie Kor Onclin & Paulien Ploeger Bax Kunst

1 oktober t/m 12 november 2022 | Online en op locatie | Galerie Bax Kunst | Sneek (Súdwest Fryslân)
Kor Onclin werd geboren in Leeuwarden. Zijn moeder behoorde tot de feministes van het eerste uur. Zijn vader was binnenhuisdecorateur en musicus. Onclin volgde een kunstopleiding aan de voorloper van de Academie Vredeman de Vries te Leeuwarden.

Zijn werk werd kort voor de Tweede Wereldoorlog geëxposeerd bij Kunsthandel de Boer. Na de Tweede Wereldoorlog studeerde Onclin orthopedagogie en psychologie. Tot 1978 was hij in Den Haag werkzaam als psychotherapeut en docent op de Sociale Academie.

In 1978 vertrok Onclin naar Frankrijk (Privas, Ardèche), om zich volledig aan het schilderen te kunnen wijden. Vanaf 1981 exposeerde hij voornamelijk in Frankrijk. Zijn werk werd diverse malen onderscheiden. Vanaf midden jaren 80 exposeerde hij weer in Nederland.


In het werk van Paulien Ploeger komen de aspecten van ‘leven’ en ‘aarde’ doorlopend naar voren. Het universum met haar verschillende dimensies worden uitgebeeld in keramiek. Door dit karakter heeft dit werk een sterke présence. De kunstenares werkt zowel vanuit gedraaide vormen als met platen klei. Zij is internationaal bekend vanwege haar gebruik van zoutglazuur.

Door onder meer een studie van de techniek van meer dan 35 jaar heeft zij hier een specialisatie in ontwikkeld. Vele publicaties over deze techniek vallen haar ten deel.


Aanvangstijden

1 oktober t/m 12 november 2022: 09:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie Bax Kunst
Singel 82
8601 AM Sneek (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda