Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Gianni Versace Retrospective

2 december 2022 t/m 7 mei 2023 | Online en op locatie | Groninger Museum | Groningen
bewaar
Met Gianni Versace Retrospective komt een van de meest invloedrijke couturiers ooit tot leven in het Groninger Museum. In een kleurrijke, gewaagde en emotionele tentoonstelling neemt de excentrieke Italiaanse modeontwerper je mee in de wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen.
Versace werd 25 jaar geleden vermoord, maar zijn vooruitstrevende filosofie is nog steeds herkenbaar in het modebeeld van nu.

In Gianni Versace Retrospective laten heren- en damesoutfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit zijn glorietijd van 1989 en 1997 zien hoe uitzonderlijk creatief Versace was.

Hij verbond mode met muziek, fotografie en grafisch ontwerp en liep hiermee voorop bij de transformatie van modeshows en reclamecampagnes in kunstwerken. De Italiaan wist de kunsten samen te brengen zoals nog nooit eerder vertoond. Alle objecten in de tentoonstelling zijn originele stukken en komen uit internationale particuliere verzamelingen.

Gianni Versace (1946 - 1997) was een pionier in de modewereld. Hij doorbrak het traditionele man-vrouw beeld door kleding voor beide seksen te ontwerpen en seksualiteit en macht in zijn creaties te verwerken. Zijn openlijke homoseksualiteit maakte hem een belangrijk persoon binnen de LGBTQ-beweging. Bovendien speelde hij een grote rol in het zelfbewustzijn van vrouwen door hun lichaam niet te verhullen.


Aanvangstijden

2 december 2022 t/m 7 mei 2023

Geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur.
Ook geopend op maandag tijdens schoolvakanties.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Volwassenen: €15.00
Museumkaart: Gratis
Studenten en CJP (vanaf 19): €10.00
Student studerend in Groningen: Gratis
Kinderen t/m 18 jaar: Gratis.
 

Bezoekersinformatie

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen (Groningen)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda