Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Kunst van het Portret - veelzijdig als de mens

14 mei t/m 26 juni 2022 | Galerie Autrevue | Heerenveen
bewaar
Galerie Autrevue toont werken van Bas Nijenhuis, Gabriëlle Westra, Janey Robertson, Clary Mastenbroek, Mischa Tranquilli, Rein Pol, Jan van Loon en Randolph Algera.

Voor alle portretliefhebbers een uitgelezen kans de verschillende technieken van dichtbij bestuderen - olieverf en aquarel.

Bas Nijenhuis ken je vast wel van Sterren op het doek (Maarten van Rossem) of van de British Portrait Awards (Girl without a pearl earring). Hij experimenteert met kleurtoetsen, verfstreken en materiaal. Tegelijkertijd heeft Bas als psycholoog grote aandacht voor de inhoud van het portret.
Gabriëlle Westra is meermalen genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs en ontving onlangs de Prix de Norvège. Haar schilderstijl kenmerkt zich door een combinatie van pasteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme.
Rein Pol – legt zijn modellen gevoelig vast in verf, Jan Van Loon – is meesterlijk in zijn rake portretten, Janey Robertson – zoekt naar ritmes, contrasten en dynamiek en werkt ze uit in olieverf, Clary Mastenbroek – maakt gebruik van dromerige kleuren in haar magisch realistische portretten, Mischa Tranquilli – combineert kwalitatief hoge technieken met haar eigen illustratieve stijl, Randolph Algera – maakt prachtige surrealistische schilderijen vol symboliek.


Aanvangstijden

14 mei t/m 26 juni 2022: 11:00 uur

Vrijdag 11-17 uur
Zaterdag 11-17 uur
Zondag 12-17 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

5 euro p.p. incl. kopje koffie/thee
Jeugd t/m 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van volwassene.
Vrienden van Autrevue gratis toegang incl. koffie/thee.
 

Bezoekersinformatie

Galerie Autrevue
Woudsterweg, 4
8448 HA Heerenveen (Friesland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht